Ondernemers uit Ons Nieuwe Centrum Brunssum: wil je je gevel opknappen? Zo kun je dat doen (met een subsidie)

In het centrum van Brunssum staan veel mooie panden met verschillende soorten gevels. Een gevel draagt bij aan de waarde van het pand, maar ook aan de uitstraling van een onderneming én het centrum van Brunssum. Bovendien bevordert het de kwaliteit van het verblijf in het centrum en houdt het levendig en aantrekkelijk, wat op termijn ook leegstand kan voorkomen. Daar wordt toch iedereen blij van!

Gemeente Brunssum snapt het belang van uitstraling, onderhoud en goede renovatie en moedigt de ondernemers van ‘Ons Nieuwe Centrum’ aan om gevels te verbeteren. Om dit te stimuleren bestaat sinds 2022 de ‘stimuleringsverordening voor nieuwe ondernemerschap, bedrijfsverplaatsing en gevelrenovatie in het centrumgebied van Brunssum. Hoe dit in zijn werk gaat en hoe je hiervoor in aanmerking komt? Dat lees je hier!

Gevelrenovatie Wanga Fashion 

In 2023 is de eerste gevel van het winkelpand Wanga Fashion gerealiseerd met de ‘subsidieregeling gevelrenovatie’. De gevel van het winkelpand is flink onder handen genomen en omgetoverd tot een fraaie duurzame gevel. Onder andere is enkel glas vervangen door triple glas, is de gevel geïsoleerd, en zijn er nieuwe puien geplaatst. Ook is de gevel in plaats van de oude golfplaten nu bekleed met hout.

Gevelrenovatie Wanga Fashion Gevelrenovatie Wanga Fashion 2

Direct aan de slag 

Ondernemers, Dulce en José, van Wanga Fashion hebben gebruikgemaakt van de gevelrenovatie-subsidieregeling. Dulce vertelt: “Na de koop van het pand werden we door de gemeente Brunssum geattendeerd op de gevel subsidieregeling. Hier konden we gebruik van maken als we onze gevel zouden willen opknappen. Toen we hier interesse in hadden, kwamen we in contact met architect Maurice Daemen van M3D ontwerp. Onze wensen werden uiteindelijk vertaald naar een definitief ontwerp en kostenplaatje. Na akkoord werd alles in werking gezet.”

Van ontwerp naar realisatie 

“Met de nodige gesprekken en adviezen hebben we subsidie aangevraagd bij de gemeente Brunssum met het bijhorende plan voor de vergunningen. Daarna werd de gevel gerealiseerd. Alles werd vlot afgehandeld. Je schiet de facturen zelf voor en krijgt daarna tot 10.000 euro uit de subsidieregeling terug via de gemeente. Je kunt een gevelrenovatie dus zo groot maken als je zelf wil!”

Pssstt... wil jij ondernemen, maar durf je nog niet zo goed? Lees dan de 7 redenen waarom ondernemen in Brunssum een top idee is

Gevels Kerkstraat

Maak gebruik van de subsidieregeling! 

Ben je een ondernemer of mogelijk een potentiële ondernemer, wil je jouw zaak graag verplaatsen of wil je misschien iets doen aan de gevel van jouw pand? Dan is er mogelijk ook voor jou een subsidie beschikbaar vanuit de ‘Stimuleringsverordening voor nieuwe ondernemerschap, bedrijfsverplaatsing en gevelrenovatie in het centrumgebied van Brunssum'.

Ik heb interesse? Hoe nu verder?

Als je geïnteresseerd bent in een gevelrenovatie binnen het centrumgebied, maak dan via 045-527 85 55 een afspraak voor een vooroverleg. Ben je benieuwd naar de voorwaarden van de subsidieregeling? Dat kun je lezen op de pagina over de stimuleringsverordening. Wil je de aanvraag voor de subsidie al indienen? Dat kan via deze pagina: aanvragen gevelsubsidie.