Mountainbiken in Brunssum doe je zó!

Sinds de coronatijd zit buiten sporten in de lift. Ook Brunssum doet hierbij een duit in het zakje, zeker als je op zoek bent naar avontuur in de natuur. Dan moet je in Brunssum zijn! In dit artikel lees je toffe tips en weetjes over mountainbike in Brunssum!

Een aantal mountainbike tips en weetjes:

1. Er zijn twee mooie spectaculaire routes in Brunssum.

De Brunssummerheide route en de Roode Beek route. Elke route kent zijn eigen uitdagingen. De route van de Roode Beek vind je hier. De route van de Brunssummerheide vind je hier.

2. Grappige bijnaam voor de Mijnsteenberg

Op de Roode Beek route daal je de Mijnsteenberg van Mijn Hendrik af. Bij Discovery hebben ze deze Mijnsteenberg een naam gegeven: Fati Beckers. De berg is vernoemd naar oud-voorzitter van de verenging Marcel Beckers. Ook het bikepark heeft een bijnaam gekregen: de 3 tieten. En wij snappen wel waarom!

3. Bij Klimpark het Plateau is er voldoende parkeergelegenheid en kun je een mountainbike huren.

Je kunt er genieten van horeca en op het eind de fiets afspuiten. Dit startpunt geeft ook de beste mogelijkheid om je fietsroute te koppelen met de overige routes in Parkstad, of de route van Sittard (Windraak)  Het is dus de perfecte spot om te beginnen met fietsen, maar ook te eindigen met een drankje!

Pssst... wist jij dat Brunssum een van de grootste mountainbike clubs heeft van Limburg? Lees hier meer over Stichting Discovery.

Bikepark