Ontmoet Frans Vesters: de nieuwe franchisenemer en eigenaar van de HEMA in Brunssum

Dé tompouce, die fijne sokken en die oh zo geweldige rompers voor je baby. De Hema is een van de bekendste en geliefdste winkelketens van Nederland. Ook in Brunssum is het een favoriet van velen. De HEMA in Ons Brunssum is sinds haar bestaan eigendom geweest van de familie Vromen en heeft een lange geschiedenis in de Kerkstraat. Vanaf 1 januari heeft de familie Vromen het HEMA-stokje overgedragen aan een nieuwe franchisenemer: Frans Vesters! We gaan met Frans in gesprek om meer te weten te komen over hem, zijn onderneming en de plannen voor HEMA Brunssum.

Frans Vesters is geboren en getogen in Waalwijk. Daar woont hij nog steeds met zijn vrouw en 4 kinderen. Frans is sinds 1984 in diverse functies werkzaam bij HEMA. In 2005 nam Frans zijn eerste HEMA over als franchisenemer en ondertussen is hij eigenaar van 7 HEMA vestigingen in de regio. Hij is franchisenemer van de HEMA vestigingen in Geleen, Stein, Born, Vaals, Gulpen, Valkenburg en sinds januari 2023 ook de HEMA in Brunssum.

Tegel Hema

Vertrouwen in HEMA 

De HEMA is de plek waar Brunssummers al sinds de jaren 60 hun wekkers, schoolagenda’s, rompers, sokken en tegenwoordig ook een kopje koffie met een broodje of stuk taart kunnen kopen. Een winkel die na al die jaren zijn eigen plek heeft gekregen. Ook in Brunssum! Frans: “Ik geloof sterk in het HEMA merk. HEMA is een enorm divers bedrijf met een commercieel gedreven organisatie. Opleiden, begeleiden van mensen vinden we belangrijk, net als kansen krijgen op ontwikkeling. Dit geldt voor iedereen, jong en oud.”

Brunssumse HEMA verbouwen 

Sinds begin dit jaar is Frans eigenaar van de HEMA in Brunssum. Hij is de familie Vromen dankbaar voor het vertrouwen en de mogelijkheid om de HEMA in Brunssum over te nemen. Het team gaat onder leiding van de nieuwe filiaalmanager Brigitte van de Laarschot aan de slag om elkaar beter te leren kennen. “Een team moet elkaar eerst leren kennen, daar nemen we nu de tijd voor. Ook analyseren we de winkel en kijken we bijvoorbeeld naar hoe we de winkel zo goed mogelijk kunnen afstemmen op de wensen van onze klanten. De resultaten hiervan vertalen we door naar een nieuw plan voor onze winkel. Het doel is om de winkel binnen nu en twee jaar compleet te verbouwen en aan te passen naar het nieuwste concept van HEMA. Uiteraard willen we ook zo goed mogelijk aansluiten op de voortgang van het nieuwe centrumplan. Het voorbereidingstraject om een nieuwe HEMA neer te zetten is een ontzettend leuk en intensief proces en ten grondslag van dit proces ligt vertrouwen. Het vertrouwen in elkaar en in het merk. Dat hebben mijn collega’s en dat heb ik. Evenveel vertrouwen heb ik in het nieuwe centrumplan dat er ligt en de impuls die het centrum daardoor gaat krijgen. Wat indirect ook effect zal hebben op onze winkel. Ik geloof daarom in de toekomst van de Brunssumse HEMA, en ook in het centrum!”