Binnenkijken in Brunssum: Mandy leidt je rond in haar 'Huisje vol geluk'!

Wonen in Brunssum? Er staan heel veel leuke, bijzondere woningen in Brunssum. Nieuwbouw, oude hoeves of mijnwerkershuizen. Het aanbod in soorten huizen is reuze. Nog leuker (en diverser) zijn de mensen die in deze woningen wonen: de Brunssummer! Ons Brunssum is erg nieuwsgierig naar deze Brunssummer en naar welk (interieur)verhaal er achter deze deuren schuil gaat. Daarom blazen we een nieuwe rubriek het leven in genaamd ‘Binnenkijken bij’. De officiële aftrap is voor interieur liefhebber en Instagrammer @huisje.volgeluk: Mandy.

Ons Brunssum_-41Een jaren 30 woonhuis met genoeg karakter én met voldoende ruimte om de boel naar eigen smaak te verbouwen. Dat was het huis waar Mandy en Chong naar op zoek waren. Per toeval kwamen ze in Brunssum terecht. Sinds 2020 wonen Mandy en Chong met hun twee kinderen Noah en Laurèn in een oude beambtenwoning in Brunssum. De eer aan ons dat Mandy de voordeur voor ons opent, en wij bij haar mogen binnenkijken!

Jaren 30 droom komt uit

Mandy en Chong hebben het grootste deel van hun leven doorgebracht in Landgraaf en Heerlen. Toen ze op zoek waren naar een jaren 30 koopwoning kwamen ze onverwachts in Brunssum terecht. “Woningen uit de jaren 30 hebben al heel veel sfeer en karakter van zichzelf. Het is meteen een bijzondere plek om te wonen,” vindt Mandy. Ze vervolgt: “Maar dat vinden heel veel mensen, dus het is ook wel lastig om een betaalbare jaren 30 woning te vinden. We zochten eerst naar woningen in de omgeving Heerlen en Landgraaf. Daarna werd de zoekcirkel groter en toen zagen we deze woning in Brunssum. Na de bezichtiging wist ik het al zeker, Chong was na een paar dagen denken enthousiast.”

Collage-woning

Psssst... Volg jij Mandy haar (interieur)avonturen al via Instagram?

Een liefde voor interieur

Een aantal maanden later draaiden ze de sleutel in het slot van hun eigen huis in Brunssum. Alle avonturen deelt Mandy op haar Instagram. Hier zie je ook dat Mandy en Chong de voortuin recent vernieuwd hebben. De zolder is het volgende wat op hun lijstje staat. De kunst aan hen om de originele staat van het huis zoveel mogelijk te behouden. Het interieur is het domein van Mandy. Het ziet er piekfijn gestyled uit. De vraag of ze oog voor interieur heeft antwoordt Mandy bescheiden, maar het is duidelijk te zien dat hier een interieurliefhebber woont. Alles is goed op elkaar afgestemd, van de keuze in meubels tot de kleuren op de muren. “Tot op het detail”, zegt Mandy lachend. “De kleuren in ons huis zijn rustig en neutraal en dit compenseer ik graag met een mooie bos fleurige bloemen of in de juiste kleurtoon accessoires en speelgoed.” Ze grinnikt. “Maar… Ik heb laatst al het behang veranderd op de kamer van Noah én alweer nieuwe ideeën voor een andere kleur op de muur in de woonkamer. Dus eigenlijk bedenk ik altijd weer iets nieuws!”

Collage-2

Een centrale plek

Aan energie geen gebrek. Mandy en Chong zijn heel graag in huis bezig. Daarnaast gaan ze ook regelmatig op ontdekkingstocht in Brunssum. Daarin heeft Brunssum hun erg verrast vertelt Mandy: “We wandelen regelmatig even het centrum in, via het Vijverpark. Er is zoveel groen hier. Niet alleen in het Vijverpark, maar je bent ook zo in het bos of in het Schutterspark. Brunssum ligt op een centrale locatie, met het voordeel dat we overal heel snel zijn. Of we nu naar onze ouders rijden naar Landgraaf of even door het bos willen wandelen: Brunssum heeft ons echt verrast… En we gaan hier voorlopig ook nog niet weg!”

Pssst...Lijkt het jou leuk om met jouw huis in deze rubriek te komen? Mail dan naar onsbrunssum@brunssum.nl!

Collage-1

Top 3 te-doen tips (met kids) van Mandy


1.    Het Schutterspark: de perfecte plek om de kinderen te laten ravotten of de diertjes te bezoeken.
2.    In de zomer een ijsje eten van Oberije. En dan op een bankje zitten op het Lindeplein en uitkijken over het Vijverpark. Heerlijk!
3.    Een rondje wandelen in het Vijverpark. Eendjes kijken, en eventjes het speeltuintje in.