Kerstcentrum Brunssum: een magische beleving voor jong en oud

In de sfeervolle dagen voor kerst wordt het centrum van Brunssum omgetoverd tot een betoverend Kerstcentrum. Op 15, 16, 17, 22, 23 en 24 december worden inwoners en bezoekers getrakteerd op tal van animaties en activiteiten die de feestvreugde vergroten. Georganiseerd door Brunssumse ondernemers uit het centrum, belooft dit evenement een magische beleving te worden voor jong en oud.

Het programma

KerstcentrumBrunssum_data

Turn on the lights event & Santa Run

De festiviteiten beginnen met het indrukwekkende “Turn on the Lights” event. Het centrum van Brunssum wordt dan met één druk op de knop verlicht in een schitterende kerstglans. Tijdens deze kick-off zullen de wethouders en kinderburgemeester de officiële aftrap doen. Muziek, vuurwerk, een live DJ, lampjes en verklede kerstmannen brengen bezoekers helemaal in de kerststemming.

Daarnaast kun je meedoen met de Santa Run. Verkleed als de kerstman leggen deelnemers een parcours af door het centrum van Brunssum. Schrijf je in via deze link en maak kans op de megajackpot ter waarde van € 500! Alle opbrengsten van de avond gaan naar twee goede doelen: Stichting Nienoo en Het Vergeten Kind.

Wanneer?
Vrijdag 15 december

Hoe laat?
18:30 – 21:00 uur

Waar?
Centrum
 

Kerstparadestoet

Een andere leuke activiteit is dat er gezamenlijk, in de vorm van een kerstparadestoet, richting de Kerstfilm in het Openluchttheater gelopen wordt. Deze stoet vertrekt om 15:30 uur vanuit BURO BRUNSSUM naar het Openlucht Theater. Daar kun je om 17:00 uur gratis de kerstklassieker “The Grinch” bekijken.

Wanneer?
Zondag 17 december

Hoe laat?
15:30 uur

Waar?
BURO BRUNSSUM (Kerkstraat 3)

Psssst... benieuwd wie de initiatiefnemers achter dit mooie feest zijn? De ondernemers van Brunssum centrum! Waarom ze dit belangrijk vinden? Lees het artikel hier!

 

Foute Kersttruien party

Heb je zin in een drankje en dansje? Bezoek dan de Foute Kersttrui Party in Grand Café Fratelli en Café Gorissen. Trek je meest opvallende kersttrui aan en geniet de hele avond van feestelijke kerstdeuntjes. Nodig je familie of vrienden ook gezellig uit!

Wanneer?
Vrijdag 22 december

Hoe laat?
In de avonduren

Waar?
Grand Café Fratelli & Café Gorissen

Santahouse

In het Santahouse kun je de Kerstman en zijn elf bezoeken. Maak persoonlijk kennis met de Kerstman, die klaar zit om ieders wensen te horen. Vergeet niet om de verlanglijstjes van de kids mee te nemen! Ook zijn de vrolijke Elfjes aanwezig om het Santahouse te vullen met blije gezichten. Kinderen kunnen genieten van verhalen, wat lekker en natuurlijk foto’s met de kerstman en de elf

als blijvende herinnering aan dit unieke moment.

Wanneer?
16, 17 en 23 december

Hoe laat?
12:00 – 16:30 uur

Waar?
Kerkstraat 45 Brunssum

Winterse attracties

Op het Lindeplein vind je tal van attracties, waaronder een winterwonder rollerbaan en een snowglobe. Daarnaast staan er verschillende foodtrucks voor de lekkere trek. Maar er is meer! Op het Victoriaplein staan namelijk een nostalgische draaimolen en bungeejump trampolines voor nóg meer speelplezier. Voor jong en oud valt er dus genoeg te ontdekken en beleven tijdens Kerstcentrum Brunssum.

Wanneer?
Winterwonder rollerbaan en snowglobe 16 en 17 december
Draaimolen en bungeejump trampolines 15, 16, 17, 22. 23 en 24 december

Hoe laat?

16 dec 09:00 tot 17:00

17 dec ca. 12:00 – 17:00 uur

Waar?
Lindeplein (Winterwonder rollerbaan en snowglobe)

Victoriaplein (Draaimolen en bungeejump trampolines)

 

Pipo Pé Googelact & Brickmasters Bouwwedstrijd

Houd je van komische kerstacts? In Winkelcentrum de Parel zorgt Pipo Pé voor een groot spektakel. Met hem als speciale gast wordt Kerstcentrum Brunssum een nog levendiger festijn. Enthousiaste bouwers kunnen hun talent tonen in de Brickmasters Bouwwedstrijd. Wie weet win jij wel de titel “Brickmaster” van Kerstcentrum Brunssum! Hoe je mee doet? Lees het hier!

Wanneer?
Pipo Pé Googelact 16 en 23 december
Brickmasters Bouwwedstrijd 16, 17, 22 en 23 december

Hoe laat?
12:00 – 16:00 uur

Waar?
Winkelcentrum de Parel

Meet & Greet ijskoningin en sneeuwpop

De ijskoningin en sneeuwpop, wie kent ze niet. In BURO BRUNSSUM krijgen jonge fans de kans om hun favoriete karakters persoonlijk te ontmoeten. Tijdens de Meet & Greet kunnen ze hun helden van dichtbij bewonderen, knuffelen en zelfs met hen op de foto gaan. Een bijzondere ervaring die deze magische kerstbeleving helemaal compleet zal maken.

Wanneer?
16 en 23 december

Hoe laat?
16 december 11:00 – 15:00 uur
23 december 12:00 – 16:00 uur

Waar?
BURO BRUNSSUM (Kerkstraat 3)

Livemuziek, dans en musical

Tijdens Kerstcentrum Brunssum zijn er diverse optredens op verschillende tijden. Geniet door het hele centrum van o.a. Rebecca, singersongwriter Beau, muziekmetilse en haar kerstmusical, de zingende kerstboom en allerlei dansacts van de Kerstelfjes van Studio Hellenbrand.

Adventskalender Loterij Actie

Doe je mee aan de spannende Adventskalender Loterij Actie? Dan maak je kans op fantastische prijzen. Bij aankoop van een product bij deelnemende ondernemers in het centrum, krijg je een gratis lot mee. Vanaf 1 december wordt elke dag tot aan kerst (24 dagen lang) een leuk cadeautje verloot via de Foto’s Brunssum livestream. Volg Kerstcentrum Brunssum om te zien of je in de prijzen valt.

Kerstshoppen

In december is er van alles te doen in het centrum van Brunssum. Kom je ook gezellig kerstshoppen? Overdag zorgen diverse kerstfiguren voor een magische kerstsfeer en de avonden worden romantisch verlicht met duizenden kleine waxinelichtjes. Let op, er zijn extra kerstkoopavonden en -zondagen, namelijk op:

- vrijdag 15 december tot 21:00 uur
- vrijdag 22 december tot 21:00 uur
- zondag 17 december 12:00 – 17:00 uur
- zondag 24 december 10:00 – 16:00 uur

Op zaterdag 16 en 23 december zijn de winkels tot 17:00 open (in plaats van 16:00 uur).

Merry X-mas!

Jij viert toch ook samen Kerst in Brunssum?

Kerstcentrum Brunssum belooft een memorabele ervaring te worden, waar de magie van kerst tot leven komt in het hart van Brunssum. Samen vieren we de feestdagen met warmte, gezelligheid en liefdevolle momenten voor alle Brunssumers.

Kijk op Kerstcentrum Brunssum voor het laatste nieuws.

Poster_kerstcentrum_brunssum KerstcentrumBrunssum_flyer