Geef jouw evenement of initiatief ook een Brunssums tintje

Organiseer je een evenement voor je vereniging of een activiteit in je buurt? Of wil je laten zien waar je mee bezig bent? Geef er bekendheid en herkenbaarheid aan en maak gebruik van deze toolkit: de OnsBrunssum Gereedschapskist.

logo onsbrunssumHierin vind je gratis het OnsBrunssum beeldmerk om de communicatiemiddelen waarmee je je activiteit of evenement gaat promoten mee te branden. Uiteraard met een herkenbaar Brunssums sausje. Het enige wat jij hoeft te doen, is de gereedschapskist te downloaden en het aanvullen met specifieke informatie over jouw actie. Zo helpen wij jou om je evenement op de kaart te zetten. En jij helpt om ons Brunssum op de kaart te zetten. Op die manier wordt het van ons allemaal!

De belangrijkste uitgangspunten op een rij: 

  1. Het beeldmerk van Brunssum is gebaseerd op de contouren van onze gemeente. De contour staat voor de verbinding en trots.
  2. Je mag elke kleur uit het palet kiezen. De regel is: de contourlijn en de tekst ‘OnsBrunssum’ hebben altijd dezelfde kleur. 
  3. Zorg ervoor dat de kleurcombinatie die je kiest, goed leesbaar is.
  4. Het logo mag worden gevuld met een foto of stuctuur. Belangrijk is dat ‘OnsBrunssum’ goed leesbaar blijft.
  5. Het logo mag overal geplaatst worden, zowel vrijstaand als in een vlak, mits het logo voldoende leesbaar is tegen de achtergrond.
  6. Om het logo goed te plaatsen in een vlak zijn er minimale afstanden vastgesteld (zie document). De minimale afstand is hierbij gelijk aan de maat van de letter ‘n’ in Brunssum.
  7. Het logo mag op een foto geplaatst worden, mits het logo voldoende leesbaar is tegen de achtergrond. Het logo mag ook eerst in een vlak worden geplaatst.
  8. Op Bladzijde 11 van het downloadbare document staat hoe je moet omgaan met lettertypes, titels, koppen en lopende teksten.
  9. Als toevoeging aan het beeldmerk ‘de countour’, is er ook een woordlogo. Daar mogen woorden aan worden toegevoegd, als ‘ons brunssum’ en de toevoeging elkaar versterken.

woordlogo en voorbeeld

En verder mag het beeldmerk niet:

•    Worden vervormd, gedraaid of afgesneden
•    Mogen er geen elementen aan worden toegevoegd of worden getoond in een onleesbare kleurencombinatie….
•    Moet het beeldmerk goed leesbaar zijn tegen de achtergrond en moet de ruimte rondom het beeldmerk gerespecteerd worden.

logo Brunssum verbeelding van wat er niet mag

Lees alles rustig na in het downloadbare document hieronder. 

Download de gereedschapskist hier!

Klik hier om verschillende logo's te downloaden, voor allerlei toepassingen op vormgeving en print gebied.

Download de logo's hier!

Veel plezier en succes met deze gereedschapskist. Samen zetten we Brunssum op de kaart!