Ervaar Brunssumse gastvrijheid in Hotel Edenpark Brunssum

Als je Hotel Edenpark in Brunssum binnenloopt, voel je het meteen: dit is een prachtig familiebedrijf. Met een warme gastvrijheid en persoonlijke service is dit hotel de perfecte keuze voor een verblijf in Brunssum. Maar wat maakt het Hotel Edenpark dan zo speciaal? Het antwoord ligt in de passie en toewijding van de twee eigenaren, Michel en Illona. Zij zijn de tweede generatie die dit mooie hotel aan het Vijverpark in Brunssum beheren. Hoe het allemaal is begonnen? Daar praten we over met Michel!

Ijssalon La Veneziana zegt het je wat?” vraagt Michel. “Het was de zaak van mijn ouders, Karel en Mia Timmermans. De zaak lag bovenaan de Kerkstraat in Brunssum.  

Mijn vader is begonnen in de de mijn, daar werkte hij in de nacht als bankwerker. Overdag had hij nog zijn eigen melktoer erbij, wat naderhand een SRV wagen werd. Voor wie het niet kent: een SRV wagen is een kleine supermarkt op wielen. Naderhand is hij gestopt in de mijn, en terwijl hij nog werkte in de SRV wagen is mijn moeder in Treebeek een ijssalon aan huis gestart. Van Treebeek verhuisden ze met de salon naar de Kerkstraat in het centrum van Brunssum. De salon werd uiteindelijk een restaurant. 

Toen hadden m’n ouders nog het idee om een hotel te beginnen en werd het idee in 1979 werkelijkheid. Maar de combinatie restaurant en hotel was wat veel, en zodoende werd het restaurant overgedragen aan mijn tante. Mijn ouders staken al hun energie en tijd in hun nieuwe passie: Hotel Edenpark. In 1998 kwam hier nog een dependance met studio’s en appartementen bij, die ik samen met mijn vader heb verbouwd.”

Heemkunde Vereniging - Veneziana Treebeek Hotel Edenpark Ons Brunssum-28

Ambitie en enthousiasme

In 2006 hebben Michel en Illona Hotel Edenpark volledig overgenomen. Ondanks dat Illona ook droomde over een leven in het buitenland. “Over werken en wonen in het buitenland hebben we ook nagedacht, vooral Illona. Maar hebben er uiteindelijk samen voor gekozen om het bedrijf voort te zetten. Mijn zus Angelique, met wie ik een ontzettend goede band heb, werkt ook in het hotel. Ook mijn zoons helpen soms mee. Zodoende is het altijd fijn, vertrouwd en familiaal gebleven. 
Precies zoals het vroeger ook was.”
Gemeente Brunssum Bernice Israel_-120

Renoveren

Nadat Michel en Illona in 2006 eigenaar werden, kwam vader Karel nog dagelijks op bezoek in het hotel. Soms wel meerdere keren per dag. Op een gegeven moment werd dit minder en genoten zijn ouders van hun pensioen. Michel’s ouders zijn altijd blijven uithelpen, tot op hogere leeftijd. Toen Michel en Illona eigenaren werden brak er voor hen een tijd aan om de kamers eens flink te renoveren. Tijdens de COVID-19 periode hebben de laatste kamers een renovatie ondergaan. Maar, vertelt Michel, het renoveren van de kamers is een continue proces.Zo blijven de kamers van Edenpark altijd up-to-date.

Hotelkamer

Werken en verblijven bij Hotel Edenpark

Elektricien, loodgieter, schilder, tuinman. Veel van het werk in en rondom het hotel, de studio’s en appartementen kan en doet Michel zelf. Maar dit werk zou hij nooit kunnen doen zonder alle andere mensen die bij Edenpark werken. “Er werken 10 mensen in dienst, veel van hen in vast dienstverband die er al enige tijd werken.” Michel vertelt verder: “Merendeels van onze gasten zijn ook vaste gasten, zoals toeristen die vaker terug komen en familieleden die op familiebezoek komen. Daarbuiten hebben we ook veel medewerkers van het JFC hoofdkwartier die bij ons verblijven voor korte en langere duur, aangezien onze appartementen en studios hier geschikt voor zijn. Ook bij evenementen zoals Limburgs Mooiste, Pinkpop en soortelijke evenementen zijn drukbezochte weekenden voor ons. Sommige gasten komen al jaren bij ons en kennen we dus persoonlijk.”

Benieuwd naar meer? Kijk dan op www.hoteledenpark.nl

Kom je binnenkort een nachtje slapen in Brunssum en ben je benieuwd wat er allemaal te doen en te beleven is? Kijk dan naar de categorie ‘OnsRecreatieveBrunssum’!