Renschoenen aan en gaan: de parelloop komt er aan!

Renschoenen aan en gaan, want de Parelloop in Brunssum komt er weer aan. Op 7 april is de spiksplinternieuwe editie van deze parel van een loop. Van kids run, starters run tot top run: er zit voor iedereen iets tussen. Dus geen excuus en geef je op! Zien we jou bij de finish?

De Parelloop is al jarenlang het renevent van Brunssum. Waar de eerste Parelloop op 16-09-1989 het licht zag, is het nu bijna 35 jaar later nog steeds een begrip in de regio. Het lichtglooiende parcours loopt voor het grootste deel door het centrum van Brunssum en traditiegetrouw juicht het publiek je vol enthousiasme naar de finish. Ready, set, let’s go! 

7 x run voor heel wat fun

De afstanden variëren van 500 meter tot 10 kilometer, afhankelijk van de run die je kiest. Dus er zit voor iedereen wel iets tussen. En voor iedere run geldt: de start en finish zijn altijd op het Lindeplein. 

  • Recreatie Run: 5 en 10 km, deelname is voor iedereen
  • Business Run: 5 en 10 km, speciaal voor bedrijven
  • Student Run: 2,5 km, deelname is voor studenten t/m 18
  • Kids Run: met afstanden tussen de 500m en de 1 km voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar
  • Senioren & starters Run: 2,5 km, deelname is voor iedereen
  • Talent Run: 5 km, deelname is enkel voor renners tussen de 14 en 22 jaar die binnen bepaalde limiettijden kunnen rennen
  • Top Run: 10 km, deelname is uitsluitend op uitnodiging

Inschrijven kan tot en met 3 april en doe je hier

Pssst.. wist je dat de Parelloop al 33 jaar een begrip in Brunssum én omstreken is? Lees het artikel hier!

Praktische info Parelloop

Een paar praktische weetjes. Het wedstrijdsecretariaat is gevestigd in De Brikke Oave. Mocht je op zoek zijn naar een plek om je in of uit je renoutfit te hijsen of te douchen, dan kun je je tussen 10u en 15u melden bij zwembad de Bronspot. Kom je met de auto? Omdat de Parelloop door het centrum van Brunssum kruist, kun je parkeren in de omliggende wijken, op de Oude Markt, het Koutenveld, het parkeerterrein aan het Alsdorfplein en de Joseph Haydnstraat. Meer informatie vind je op de website van de Parelloop

Hopelijk had je ‘m al in scope: deze topper van een Parelloop! Zien we jou bij de finish? 

Kidsrun