“Jetzt geht’s los” op het Oktoberfeest in Brunssum! Ben je ook van de partij?

Het is bijna zover! De Brunssumse Oktoberfeesten staan voor de deur en het belooft een geweldig feest te worden. Drie dagen vol gezelligheid, topartiesten en héél veel bier. Op 27, 28 en 29 oktober is het tijd om je Dirndls en Lederhosen uit de kast te halen. Maak je klaar voor een Oktoberfeest dat je niet wilt missen!

Traditie

In 2004 beleefde de Brunssumse Oktoberfeesten haar eerste editie, georganiseerd in ontmoetingscentrum D’r Brikke Oave in hartje Brunssum. Sindsdien is dit feest al jarenlang een hoogtepunt op de feestkalender van Zuid-Limburg. Wat ooit begon als een bescheiden viering van de Duitse cultuur, is uitgegroeid tot een groots en levendig evenement waar mensen van heinde en verre naartoe komen.

Driedaags tentfeest

Het feest strekt zich uit over drie dagen, zodat je optimaal kunt genieten van alle festiviteiten. Van vrijdag tot en met zondag staat Koutenveld in het teken van gezelligheid, saamhorigheid, muziek en natuurlijk, bier. Dit is de perfecte gelegenheid om samen met vrienden en familie te genieten van een onvergetelijk weekend.

Oktoberfeest_Brunssum

Van links naar rechts!

Wat is een Oktoberfest zonder livemuziek en entertainment? De Brunssumse Oktoberfeesten bieden een fantastische line-up van hoogwaardige artiesten uit Oostenrijk, aangevuld met leuke artiesten uit de regio en Duitsland. Of je nu van traditionele Tiroolse muziek houdt of liever meezingt met Limburgse hits, er is voor elk wat wils.

Pssst… wist je dat het Oktoberfest echt een Beiers feest is? Het eerste Oktoberfest werd in 1810 gehouden ter ere van de bruiloft van prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren. Sindsdien is het volksfeest in München het grootste bierfestival ter wereld, dat jaarlijks door meer dan 5 miljoen mensen wordt bezocht.

Bier, bier en nog meer bier

Natuurlijk draait het Oktoberfeest ook om bier. Er worden wel duizenden liters bier geschonken! Je kunt genieten van heerlijke bieren, geserveerd in traditionele bierpullen. Proost met je mede-feestgangers en beleef de echte Oostenrijkse sfeer!

Voor het hele gezin

Het mooiste aan de Brunssumse Oktoberfeesten is dat het voor iedereen toegankelijk is. Ga je als echte Oktoberfest-fan feesten op vrijdag- en/of zaterdagavond? Of wil je er gewoon een zondagmiddag op uit met het hele gezin? Dit tentfeest heeft voor iedereen wat te bieden. Ook voor de jongste feestgangers zijn er leuke activiteiten. Het programma kun je hier bekijken.

Praktische informatie

Het Oktoberfeest in Brunssum vindt plaats op 27, 28 en 29 oktober in de grote feesttent op het Koutenveld. Via de website kun je alvast jouw ticket kopen. Ook vind je hier informatie over parkeren en meer. 

Zorg ervoor dat je op tijd bent, want dit evenement trekt jaarlijks duizenden enthousiaste bezoekers. "Jetzt geht's los" op de Brunssumse Oktoberfeesten. Viel Spaß!