Brunssums talent in de spotlight: kom jij dansen tijdens Festival Local Heroes in het OLT?

Zin in een heerlijk muzikaal festival? Lekker losgaan op de muziek van maar liefst 5 verschillende bands van Brunssumse bodem? Kom dan op Pinksterzondag 19 mei van 13.00 tot 22.00 uur naar het festival Local Heroes in het Openluchttheater Brunssum.

Het was de droom van Manon Mingels van Openluchtcafé Brunssum: een muzikaal spektakel met een heuse festival vibe in het Openluchttheater. Petra Palmen van Wonna stelde een uniek programma samen. Met Brunssums talent in uiteenlopende stijlen, van punk tot rock en van soul tot pop. Om iedereen maximale bewegingsvrijheid te geven om te dansen, wordt voor onze Brunssumse Local Heroes het podium voor de trappen gebouwd. Het publiek kan dan bij de bar en aan de overkant van het water gezellig bij elkaar staan met alle ruimte om te dansen. 

Tune Out on stage

Een jonge band op Local Heroes is ‘Tune Out’. Gitarist Jorn Meijers, een geboren Brunssumer, is trots om hier te mogen spelen. Samen met zijn vriendin Anniek Lambi als zangeres, bassist Timo de Jong en op drums Fenna Dijkstra. “We zijn een coverband met een gevarieerd repertoire. Dat overgieten we met een eigen Tune Out-sausje, sound en speelstijl. We spelen rock-klassiekers van Led Zeppelin, AC/DC en Pearl Jam, maar ook repertoire van bijvoorbeeld Greta van Fleet en Royal Blood.” 

Optreden op festivals en in cafés vinden Jorn en zijn muzikale vrienden echt te gek. “Onze ambitie is om op zoveel mogelijk festivals te spelen. Als jonge band is het best lastig om voet aan de grond te krijgen. Voor deze zomer hebben we gelukkig al een stuk of tien optredens staan. We kiezen bewust voor lekkere covermuziek, en we spelen altijd meerdere nummers achter elkaar door. De mensen komen immers voor de muziek.” 

Foto Tune Out 1

Vogel door de show

Het Openluchttheater is voor Jorn een droomlocatie. “Local Heroes is voor ons een fantastisch vooruitzicht. Daar ga ik de hele dag genieten van alle optredens. Ik ken bijna alle bands en ze zijn allemaal echt te gek. Alle muziekliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, van gevoelige muziek tot keiharde metal. In deze totaal nieuwe opzet en opstelling zie ik dit festival helemaal zitten. Het Openluchttheater ligt prachtig in het park. Dat er af en toe een vogel door de show heen vliegt of een eend voorbij zwemt, hoort daar helemaal bij. Het wordt hoe dan ook lekker dansen en genieten. Zoals je dat op een festival nu eenmaal het liefste doet.” 

Wat je gaat beleven op Local Heroes 2024: 

13 uur: opening door DJ Isaac Gorissen
13.30-14.30 uur: Stone Free
15.00-16.00 uur: Tune Out
16.30-17.30 uur: Blast Off – Stray Cats Tribute
18.00-19.00 uur: Dr. Funk & Mr. Soul
19.30-21.00 uur: 52Factorial
Tot 22.00 uur: DJ Isaac Gorissen

 
Entree: € 8,25.
Tickets zijn te koop via https://shop.tickli.nl/event/localheroes


Pssst… wist je dat je bij elke 25 euro aan boodschappen bij Plus in Treebeek een zegel spaart? 
Bij 3 zegels is je kaart vol en kun je een entreeticket bij de kassa kopen voor slechts 2,50.