In gesprek met Sean & Joni van O'Ryans Irish Pub

Maak kennis met Sean en Joni die samen O’Ryans Irish Pub aan het Lindeplein runnen. Sean is afkomstig uit Coleraine, county Derry, de noordkust van Noord-Ierland en is de drijvende kracht in de keuken. Daarnaast is Sean een echte whiskyliefhebber en dat zie je terug in de inrichting van de pub en op de kaart. Het vaste gezicht achter de bar is zijn manager Joni, een goedlachse Belgische, die van origine vroedvrouw is maar nu al jaren elke gast met een vrolijke glimlach verwelkomt. In O’Ryans Irish Pub komt Ierse gastvrijheid, whiskyproeverijen, speciaalbiertjes, poolbiljart, bordspellen en live muziek in een natuurlijke mix allemaal samen.

The Irish dream in Brunssum 

“Het begon allemaal met een droom, zoals zo vaak in het leven. En onze droom was om zelf een pub te beginnen, een Irish pub want die hoort er gewoon in elke stad te zijn. We kenden wat mensen bij JFC Brunssum en na wat omzwervingen zijn we ook hier in Brunssum komen kijken naar geschikte locaties. Het was liefde op het eerste gezicht, Brunssum, de inwoners en deze plek. In augustus 2020 opende O’Ryans Irish Pub zijn deuren, vlak na de eerste corona lockdown. Lang konden we er niet van genieten want 7 weken later moesten we alweer dicht voor 7 maanden en in 2021 kwam er een derde periode van 3 maanden. Eigenlijk was 2022 pas ons eerste volledig operationele jaar.”

O_Ryans-Sean-links_-Joni-rechts

Van harte welkom! De gastvrije aanpak van O'Ryans 

Sean en Joni praten enthousiast over het succes van O’Ryans Irish Pub: gastvrij zijn voor alle bezoekers. Joni met een brede lach achter de bar en Sean in de keuken waar hij de lekkerste hapjes tevoorschijn tovert. “Ik zou dolgraag mijn gasten een echt Iers ontbijt willen voorschotelen of een heerlijk stoofpotje of ovengerecht. Helaas is het sinds Brexit heel lastig om de typische ingrediënten te krijgen tegen een redelijke prijs. Voorlopig houden we het dus bij de gebruikelijke warme snacks, zoals bijv. kippenvleugeltjes, waar sommige gasten wel echt een omweg voor willen maken!”

“Over gasten gesproken,” vult Joni aan, “We zien hier alle leeftijden binnenkomen, van 18 tot 88 jaar, van allerlei nationaliteiten. Het pakt zich allemaal goed samen, waarschijnlijk omdat iedereen komt voor de relaxte sfeer en de gezellige muziek. We hebben vaak live muziek, maar nooit zo hard dat je je eigen gedachten niet meer hoort. Veel vaste gasten komen binnenwandelen, kiezen een bordspel uit de grote stapel en gaan gezellig aan een tafeltje zitten met een drankje erbij. Ook veel jongelui. Die komen echt om met aandacht te genieten, bijvoorbeeld van een van de vele speciaalbiertjes op de kaart. Verder is er een hele ruime keus aan andere alcoholische – vooral whisky – en non-alcoholische dranken.”

Sports & music meet Irish Pub 

Denk je aan een Irish pub, dan denk je aan sportwedstrijden en muziek. Ook dat is bij O’Ryans dik voor mekaar. Om de week is er in het weekend live muziek en op de eerste zondag van de maand zijn er jamsessies waar iedereen aan kan meedoen. Ook als je geen muzikaal supertalent bent. Iedereen is welkom en heeft de grootste lol. “Je kunt hier ook altijd naar sport kijken. We hebben drie schermen hangen waar we nu bijvoorbeeld het WK Rugby op uitzenden. Of voetbal, het is maar net wat er is. We hebben al avonden gehad dat er in de ene helft van de pub een band optreedt, terwijl achterin mensen naar een wedstrijd staan te kijken. En iedereen heeft het super naar zijn zin, tenzij natuurlijk het ‘verkeerde’ team wint, haha.”

Het rijke aanbod van O'Ryans Irish Pub 

O’Ryans richt zich ook op evenementen, zoals bruiloften, familie-uitjes of zakelijke gelegenheden. De internationale gemeenschap in Brunssum weet O’Ryans in ieder geval goed te vinden wanneer er weer iets georganiseerd moet worden.

“Super leuk dat we nog bijna dagelijks nieuwe mensen krijgen, die nog nooit eerder hier zijn geweest. Het spreekt zich rond en dat is wat je natuurlijk wilt. We hebben hier een bord hangen met de Gaelic spreuk: ‘Céad mile fáilte romhaibh’ wat zoveel betekent als ‘Jullie zijn allemaal 100.000x welkom’. Dat voelen mensen hier ook,” zegt Joni. “Het helpt natuurlijk dat de mensen hier in het zuiden wel van een feestje houden. Op St. Patrick’s Day, 17 maart de nationale feestdag van Ierland, stonden we hier als haringen in een ton. Iedereen was in het groen verkleed, de nationale kleur van Ierland. Er was een live band en het was één groot feest."

Interieur Irish PubBuitengevel Irish Pub

 

Pssst... Wist je dat O'Ryans in 2022 werd verkozen tot Beste café van Brunssum door Restaurant GURU. Ook dit jaar zijn we weer genomineerd voor beste café/bar door de Nederlandse Horeca Prijzen.

O'Ryans Irish Pub is open vanaf 17.00 u op woensdag t/m zondag. Interesse in een baan in deze leuke pub? Sean en Joni zoeken nog personeel, geen horeca-ervaring verreist!