Ontmoet de boerderij familie van Kinderboerderij Brunssum!

Dat Kinderboerderij Brunssum de perfecte plek is om te knuffelen met dieren en te ravotten in de speeltuin is geen geheim meer in Brunssum. Maar wist jij ook dat er dag in en uit een team van ongeveer 30 mensen de kinderboerderij onderhouden? Dit hechte team zorgt ervoor dat alles tip top in orde is voor de kleine en de grote bezoekers. OnsBrunssum ging op visite om deze boerderij familie te ontmoeten! We spreken met beheerder Nicole en met Appie en Sebas, die al sinds het begin in 2010 voor stichting Kinderboerderij Schutterspark werken.

Wanneer je op bezoek bent in Kinderboerderij Brunssum zie je het meteen: hier wordt heel goed voor de dieren gezorgd. Tijdens het bezoek zijn er mensen in de weer met hooi, harken en bezems. Zo worden de kooien, grasvelden en paadjes van de boerderij erg goed onderhouden om zo de fijne plek voor de dieren en natuurlijk de bezoekers te behouden. “De boerderij familie blijft groeien en wordt steeds groter en groter.”  zegt Nicole trots.

dieren kinderboerderij  Kinderboerij 1


De boerderij familie: een hecht groot team siert Kinderboerderij Brunssum

Door een groot team van ongeveer 30 mensen wordt er gezorgd voor de boerderij. De boerderij familie bestaat uit verschillende mensen met allerlei achtergronden. Er werken ongeveer 10 mensen met een persoonsgebondenbudget, er zijn 5 mensen in vaste dienst, ongeveer 8 vrijwilligers, mensen uit de participatiewet en een tal stagiaires. Nicole: “Een grote groep verschillende mensen die allemaal iets voor elkaar doen, veel voor elkaar over hebben en samen met plezier op de boerderij werken.” Ook ontvangt de boerderij hartverwarmende reacties van mensen buitenaf en hebben ze trouwe bezoekers en mensen die hen helpen. Ook tijdens de corona periode ontving de boerderij fijne steun. Zakken hooi werden gedoneerd. “Mensen vragen hoe het met je gaat, en vragen hoe het met de dieren gaat. Dan weet je dat je het goed doet.” vertelt Nicole enthousiast.

Pssssst…. Zoek jij nog een laagdrempelig uitje met je kids? Lees dan hier de drie redenen waarom je echt bij Kinderboerderij Brunssum moet zijn!

 

schaap
Hoe is Kinderboerderij Brunssum eigenlijk ontstaan?

Kinderboerderij Brunssum bestaat al sinds 2010, en heeft altijd de functie zorgboerderij gehad. De zorgboerderij was toen nog in het beheer van Radar. Nicole haar man Guido werkte in die tijd bij een groenbedrijf dat ook regelmatig in en rondom de kinderboerderij werkte. Zodoende en via via zijn Nicole en Guido in 2015 beheerders geworden van de zorgboerderij, naast dat Guido nog 175 schapen hoedde. In 2017 overleed Guido, en werd dochter Celina mede-beheer van de boerderij.

222

Tal van dieren, activiteiten én toekomstdromen     

Het team van de Kinderboerderij Brunssum werken keihard. En als er even niet wordt gewerkt dan smeden Nicole, haar dochter Celina en het team plannen om de kinderboerderij te vernieuwen of activiteiten te organiseren. Of wordt het internet afgespeurd om nieuwe dieren te adopteren. Zo is Nicole haar droom om prairiehondjes en otters in de boerderij op te nemen. En een overkapping te bouwen, een groot terrarium te hebben, een bedienend terras aan te bieden, weides te vernieuwen… en ga zo maar door. Maar alles stapsgewijs. “Het hebben van een kinderboerderij is genoeg werk, maar je krijgt er ook heel veel voor terug. We gaan de toekomst rooskleurig tegemoet!”

Wij wensen het fantastische team van Kinderboerderij Brunssum veel succes! Met deze liefde en aandacht voor dieren én de prachtige omgeving van het Schutterspark komt dat zeker goed. 

Heb jij nou ook een mooi verhaal over een lokale held of een prachtig bedrijf in Brunssum? Laat het ons weten: klik hier!