Blotevoetenpad Brunssum – op avontuur zonder schoenen bij het BloteVoetenPark!

Blotevoetenpad Brunssum: by far hét leukste uitje van deze vakantie. Durf jij dit avontuur zonder schoenen aan? Met deze 3 tips wordt het gegarandeerd een succes!

Tussen de prachtige bomen van het Schutterspark ligt Blotevoetenpad Brunssum. Gewoon de bordjes met daarop BloteVoetenPark volgen en je zult de natuur tot in je tenen beleven. Letterlijk! En wie denkt dat een Blotevoetenpad alleen iets is voor kinderen heeft ‘t mis. Stiekem is het voor (o)pa en (o)ma ook heel leuk. Heerlijk zo met je voeten in de modder. Wanneer doe je dat nou nog? Dus hup, ho: let’s go! 

3 must do's in Blotenvoetenpad Brunssum

Een bezoekje aan het Brunssumse BloteVoetenPark is zoveel meer dan alleen een wandelpad vol weetjes, avontuur en plezier. Met deze 3 tips houd je die smile op je gezicht net nog even wat langer vast. 

1. Hi, ha: hindernissen

Maar liefst 4 km aan hindernissen mág je in het Blotevoetenpad Brunssum trotseren. Van Prikkelpad, Scharrelpoel, Obelixpad, Doolhof, Oneindige cirkel tot het Steltenpad. Je leest het goed: je mág je eraan wagen, het hoeft niet. Je kunt er altijd gewoon langs lopen. Dat maakt dat dit uitje uitermate geschikt is voor alle leeftijden! En het is echt niet alleen leuk in de zomer, juist dat ene buitje kan voor extra (modderpoelen)plezier zorgen. Tip: vraag bij de ingang van het BloteVoetenPark naar een hartje voor het liefdeslaantje. Zo kun jij ook een lieve boodschap achterlaten. Hoe fijn! En natuurlijk mag je ook spieken bij de honderden boodschappen van andere blote voeten lopers. 

Pssst… Weet jij welk type boom jouw karakter weergeeft? Je ontdekt het bij de Keltische boomhoroscoop, vrij aan het begin van het pad.

2. Hi, hai: vlaai (of iets anders)

Van al dat klauteren, klimmen, springen en lopen krijg je honger. Ja, toch! Kijk, daar weten ze bij het Blotenvoetenpad Brunssum wel raad mee. Je ploft op het einde namelijk lekker neer bij (het natuurterras van)  de BloteVoetenHut voor een hapje en een drankje. Enne, deze brasserie is vrij toegankelijk, dus ook als je het BloteVoetenPark niet loopt kun je aanschuiven. Naast verschillende lekkernijen is er ook volop speelplezier voor de (aller)kleinsten. Tip: vergeet je handdoek niet, zodat je je schoongeboende voetjes ook weer fijn droogt. 

Blotevoetenpad_doorkijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Psssst… Wist je dat de BloteVoetenHut is opgefleurd met kunst van Brunssumse bodem? Illustrator Gina Derks maakte een niet te missen dromenspel van kleuren en patronen. Ga die selfie maken daar! 

3. Hi, hai: nóg niet bye-bye (maar hallo, ijsbad, maanwandeling of workshop!)

Bij het Blotevoetenpad Brunssum ziet je niet gauw stil. Naast de avontuurlijke staptocht (en ben eerlijk, het springen in de modderpoelen), plof je lekker neer in BloteVoetenHut voor een smakelijke snack. Maar daarmee hoeft het avontuur niet te eindigen. Neeeh! Want er zijn nog zóveel unieke, wisselende activiteiten om uit te kiezen. Wil je bijvoorbeeld het mysterie van de volle maan wel eens met eigen ogen zien of je onderdompelen in een ijsbad onder begeleiding van een gecertificeerde Wim-Hof-coach? Het kan er allemaal! Check de actuele activiteitenkalender voordat je gaat. Of kom gewoon nóg een keertje terug.