Zit iedereen er straks comfortabel bij dankzij jouw ontwerp?

Ben jij een creatieve geest, knutsel jij graag, teken jij al langere tijd? Of wil je gewoon meedoen? Enthousiaste Brunssumers opgelet! Het Openlucht Theater wordt dit jaar weersonafhankelijk gemaakt. Daarnaast willen wij dat iedereen er straks comfortabel zit en geniet van de optredens. Daarom krijgt het theater nieuwe zitkussens met een echt Brunssums ontwerp. Maak jij dit persoonlijke ontwerp voor de kussens van het Openlucht Theater? Doe mee!

 

Ontwerpwedstrijd? Wat houdt dat in?

Een fijn kussen om comfortabel te zitten is één. Er een typisch Brunssums product van te maken is twee. Maak een tof ontwerp en stuur het naar ons op. Alles mag; getekend, gefotoshopt, geknutseld. Wie weet prijkt jouw ontwerp straks op het zitkussen van het Openlucht Theater, want het mooiste ingezonden ontwerp zullen we op de kussens drukken. 

Klik hier om het ontwerpformulier te downloaden!

Hoe en tot wanneer kan ik meedoen?

Je kunt je ontwerp digitaal inleveren via de onderstaande knop.

De inzendperiode is ten einde. Houd deze pagina of social media in de gaten voor de uitslag en meer informatie!

Heb je geen digitaal ontwerp? Dan kun je je ontwerp op het gemeentehuis afgeven vanaf 24 februari tot 23 maart 2021 (raadpleeg i.v.m. de Coronamaatregels wel eerst de richtlijnen). Belangrijk om te weten is dat het ontwerp dat je instuurt/afgeeft ook echt door jou gemaakt moet zijn.

Klik hier om het inleverformulier te downloaden!

Hoe wordt de winnaar bepaald?

Er wordt een voorselectie gedaan op basis van 5 ontwerpen door een jury van 5 enthousiaste Brunssumers

 • Ieder jurylid krijgt 10 gelijkwaardige stemmen en mag deze verdelen onder de deelnemende ontwerpen. Mocht er een gelijkspel ontstaan krijgt ieder jurylid 5 extra stemmen per persoon, om zo alsnog tot 5 ontwerpen te komen.
 • De 5 ontwerpen met de meeste stemmen publiceren wij op Social Media. Iedereen kan op zijn favoriete ontwerp stemmen. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt gedrukt op de Openlucht Theater kussens. 
 • Projectleider Ons Culturele Brunssum en Redacteur Social Media zullen toezien op een onpartijdig proces m.b.t het uitbrengen van de stemmen.

Ook zal erop worden toegezien dat alle ontwerpen die meedoen ook voldoen aan de gestelde spelregels. Deze kun je hieronder terugvinden.

Wat kan je winnen?

Natuurlijk is het in eerste instantie leuk dat jouw ontwerp op de kussens van het Openlucht Theater prijkt. De winnaar van deze ontwerpwedstrijd ontvangt een passe-partouts voor 2021 én 2022 van het Openlucht Theater voor vier personen en een Ons Brunssum Cadeau kaart t.w.v. € 100.

Spelregels

Klik hier om de spelregels te lezen!

Looptijd van de ontwerpwedstrijd Openlucht Theater Kussens Brunssum

De ontwerpwedstrijd loopt van 24 februari 2021 12:00 tot 23 maart 2021 23:59. 

Richtlijnen voor het ontwerp:

 • Het ontwerp mag in geen enkel opzicht aanstootgevende, provocerende, lasterlijke, seksueel getinte of andere bezwaarlijke of ongepaste inhoud bevatten.
 • Elk ontwerp is mogelijk; foto, digitaal ontwerp, tekening etc. 
 • De persoon die het ontwerp instuurt, moet tevens ook de maker van het ontwerp zijn.
 • De persoon die het ontwerp instuurt moet 16 jaar of ouder zijn.
 • Deelnemen kan door het deelnameformulier te downloaden hier. Een papieren versie kun je dagelijks tussen 14.00-16.00 uur ophalen op het gemeentehuis, maar heeft in verband met Corona niet de voorkeur!
 • Zelf gemaakte wedstrijdformulieren zijn van deelname uitgesloten.

Hoe wordt er een winnaar gekozen?

 • De beoordeling van de ingestuurde ontwerpen zal gedaan worden door een jury van enthousiaste Brunssumers.
 • Ieder Jurylid krijgt 10 gelijkwaardige stemmen en mag deze verdelen onder de deelnemende ontwerpen. Mocht er een gelijkspel ontstaan krijgt ieder jurylid 5 extra stemmen per persoon, om zo alsnog tot 5 ontwerpen te komen. Indien er dan wederom een gelijkspel ontstaat zal de Cultuur Ambtenaar de beslissende stem hebben.
 • De 5 ontwerpen met de meeste stemmen publiceren wij op Social Media (Facebook & Instagram). Iedereen kan op zijn favoriete ontwerp stemmen. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt gedrukt op de Openlucht Theater kussens. 
 • Projectleider Ons Culturele Brunssum en Redacteur Social Media zullen toezien op een onpartijdig proces m.b.t het uitbrengen van de stemmen.

Toestemming

 • Op het moment dat je je ontwerp instuurt, geef je de Gemeente Brunssum toestemming om jouw ontwerp rechtenvrij en kosteloos te gebruiken voor de druk op de kussens van het Openlucht Theater, in communicatieve uitingen en doe je hiermee afstand van de auteursrechten m.b.t. je ontwerp. 
 • Door jouw ontwerp in te sturen geef je de Gemeente Brunssum toestemming jouw ontwerp en jouw naam voor publicatiedoeleinden via Facebook/Instagram te gebruiken.
 • Op de kussens wordt de maker van het ontwerp vermeld.

Klik hier voor de volledige spelvoorwaarden!