3 dingen die je in Bibliotheek Brunssum kan doen (en jij niet wist)

Bij Bibliotheek Brunssum denk je meteen: ‘dat is iets voor de boekenwurm’. Zeker waar, genoeg boeken te leen. Maar er is meeer! Déze 3 dingen doe je er ook. Wist je niet hé?

Bibliotheek Brunssum uitgebreid

Sinds begin 2022 is Bibliotheek Brunssum samen gegaan met Bibliotheek Kerkrade en omstreken. Fijn, want alle kennis zit nu mooi gebundeld en op deze manier is meer aanbod. Grote kans dat je dat ene boek zó gevonden hebt. Je kan overigens ook alvast online neuzen in het boekenaanbod van Bibliotheek Brunssum. Niet te vergelijken natuurlijk met een bezoekje vol verse boekengeur, maar wel handig. Ook is er meer aanbod qua activiteiten en programma’s. Zoveel meer dus dan alleen het traditionele uitlenen van boeken. Like! 

3 leuke dingen die je in Bibliotheek Brunssum doet

We lichten 3 leuke dingen voor je uit die een bezoekje aan Bibliotheek Brunssum waard zijn. Maar hey, ga gerust ook zelf op onderzoek uit. Of tip je vriend(in), buuf, ouders of oma en opa. 

1. Brabbelend Babycafé

Zo nu en dan is er een babycafé. Heerlijke quality-time. Samen knuffelen en ravotten met je kleintje en ook nog wat opsteken. Hoe leuk! Bijvoorbeeld over het opbouwen van een band, hoe je de gebaren van je baby kunt snappen maar ook samen muziek maken. Voor baby’s vanaf 6 maanden. 

Pssstt… een OnsBrunssums weetje

Wist je dat er in Brunssum flink wat mini-Biebs verstopt zitten, gewoon bij mensen in de voortuin. Misschien heb je de vrolijke huisjes wel al eens gezien. Ook daar kun je terecht voor een goed boek. En extra leuk om langs te wandelen als je met je kleintje terugkomt van het babycafé. 

2. Taalhuis Brunssum

Dit is een wekelijkse activiteit die je helpt de Nederlandse taal beter te leren. Er zijn namelijk genoeg mensen die lezen en schrijven maar wat moeilijk vinden, dat is helemaal niet gek. Het Taalhuis helpt je laagdrempelig op weg en is gratis voor iedereen.  

Pssstt… een OnsBrunssums weetje

Wist je dat je er in de bieb in Brunssum ook een Informatiepunt voor de Digitale Overheid zit? IDO Brunssum kijkt graag samen naar jouw vragen over de digitale overheid. Kunnen ze je niet helpen, dan maken ze waar mogelijk een afspraak voor je ergens waar dat wel kan. 

3. Legio aan lezingen

Lekker luisteren naar een lezing, andere mensen ontmoeten die dezelfde interesses hebben: dat klinkt nog eens als een leuk uitje. Denk aan verschillende muzieklezingen, lezingen over interessante werkgebieden in de regio of hang aan de lippen van een bekende schrijver. In de agenda op de website van de bieb vind je het actuele aanbod. Tip: met de filter aan de linkerkant zie je het aanbod per vestiging. 

Pssstt… een OnsBrunssums weetje

Wist je dat de Bibliotheek Brunssum, Kerkrade, Voerendaal en Simpelveld zich Voorleesgemeenten 2022 mag noemen? Woehoee! Daarom zijn er dit jaar extra veel activiteiten voor jong en oud met voorlezen in de hoofdrol.  

Kortom; breng je Bibliotheek Brunssum een bezoek, dan krijg je meer dan alleen een goed boek! Leren, ontwikkelen, creëren en ontmoeten: dat is wat je proeft. Veel plezier.