Schutterspark Brunssum: veelzijdig vertier!

Het Schutterspark Brunssum is niet alleen het oudste volkspark van Limburg, maar ook het meest veelzijdige. Want man, wát kun je daar eindeloos ontdekken. Van wandelen (op blote voeten), vissen, tot stoomtrein en kinderboerderij: het hoort er allemaal bij. En wij zetten het voor je op een rij!

Veelzijdig Schutterspark Brunssum

Het Schutterspark Brunssum staat garant voor een heerlijke portie struinen, door bos en over heide genietend van al het moois dat moeder natuur ons te bieden heeft. Je kunt er ook wel even vooruit, want Schutterspark Brunssum telt maar liefst 80 hectare. Deze Zuid-Limburgse bezienswaardigheid is ook nog eens 100% kidsproof, want het zit tsjokvol leuke dingen voor kids. Kijk, dás nog eens een (vakantie)tip! We gingen voor je op pad om de pareltjes eruit te vissen. Komen ze:

5 belevenissen in Schutterspark Brunssum

We lichten 5 parels voor je uit zodat jij goed voorbereid op pad gaat. Want zo maak je in een handomdraai een veelzijdig dagje uit. Vertier en natuurschoon gaan hand in hand én zitten dus gewoon om de hoek. Waar vind je dat nog? 

 

Pssstt… wist je dat het Schutterspark door de beek als het ware in tweeën wordt gesplitst? Houd je van wandelen in bos, hei of tussen veen dan moet je aan de noordkant zijn. Ben je meer van recreatie, dan is het zuiden je startpunt. 

1. Wandel terug in de tijd

Denk je ook wel eens: had ik maar een tijdsmachine? Dan hebben we goed nieuws: met de avontuurlijke Archeo Route dwars door het Schutterspark ga je al wandelend letterlijk terug in de tijd. Via een app op je telefoon verschijnt een archeoloog waarmee je in een virtuele wereld stapt en je zo de verhalen van vroeger op díe plek laat herbeleven. En op het einde wacht je nog een verrassing… Waar wacht je nog op?

Pssstt… wist je dat er op zaterdag 30 juli Schutterspark Outdoor plaatsvindt met swingende muziek uit de jaren ’80. Ha, ook zó ga je lekker terug in de tijd. 

2. Maak je kids blij in de kinderboerderij!

En stiekem jezelf ook een beetje. Want wat is er nu leuker dan heel veel diertjes zien. Bovendien zijn er ook nog dieren die je normaal gesproken niet zo vaak tegenkomt. Heb jij bijvoorbeeld al eens een slang, wandelende tak, emoe of wallaby in het echie gezien? Grijp je kans en breng een bezoekje aan Kinderboerderij Brunssum

wetransfer_foto-s-kinderboerderij_2022-04-19_1258

Fotografie: Bernice Israel

Pssstt… ben jij een parken-fan in hart en nieren? Trek je wandelschoenen dan eens aan richting het Vijverpark. Een parel, met middenin een uniek en bijzonder overdekt Openlucht Theater verborgen. Ga dat zie-hien!

3. Kom op stoom en stap in

Een must-see voor de echte treinliefhebber: het Schuttersspoor. Je kunt plaatsnemen in een mini stoomtreintje dat je over het 600m lange spoor langs bomen, door tunnels en over bruggen brengt met het stoom door je haren. Heb je zelf een Playmobil of LGB trein, dan is er een extra spoor waar jouw trein op mag rijden. Hoe uniek is dat? Extra leuk: er zijn geregeld themaritjes, bijvoorbeeld met Sinterklaas, Kerst of Halloween. Meer info vind je op de website van het Schutterspark Brunssum

Pssstt… Wist je dat je vanuit Heerlen, Sittard of Landgraaf in minder dan 20 minuten rijden bij het Schutterspark bent? Je hoeft dus helemaal niet ver te rijden om iets leuks te doen met je (klein-)kinderen!

4. Ga op avontuur op blote voeten!

Niet alleen leuk voor kinderen, maar fun voor alle leeftijden. Want wanneer zat jij voor het laatst met blote voeten in de modder? Niet gauw, gokken we zo. In 4-km-lang pad word je gevoed met de leukste spreuken en weetjes, terwijl je de nodige hindernissen trotseert. Durf jij het aan? Na afloop beloon je jezelf gewoon met iets lekkers uit de BloteVoetenHut. Als dat geen stimulans is, dan weten wij het ook niet meer. 

Tegel_Blotevoetenpad

Fotografie: BloteVoetenPark

Pssstt… is wandelen waar jouw hartje sneller van klopt? Tijdens deze wandelroute bij de Roode Beek spot je niet alleen mooie natuur... Vergeet je camera niet!

5. Haal het kind in jou naar boven (of hang je kind ondersteboven)

Zoek je urenlang speelplezier, dan zit je goed in het Schutterspark. Er is een natuurspeeltuin waar je boomstammen beklautert en je fantasie de vrije loop laat. Ook is er Speeltuin Schutterspark, waar papa en mama vanaf het terras toekijken hoe de kids glijden, springen, klimmen of kliederen met water. Iedereen in z’n nopjes!

Pssst… na zo’n dag actief bezig zijn, heb je vast goede honger gekregen. Met maar liefst 50 eetgelegenheden is Brunssum de lekkerbek-plek bij uitstek!

Kortom; deze 6 bijzondere belevenissen creëren de mooiste herinneringen. Dus, hup: gaan met die banaan uhh wandelschoenen aan. Laat je ons (via Facebook of Instagram) weten wat jouw favo plekje in het park is? Deel ook gerust jouw kiekje!

 

Fotografie Banner en tegel bij opsomming: Bert Janssen - via Schutterspark