Het parkseizoen wordt feestelijk geopend: kom 14 april naar de dag van het (Schutters)park!

Natuur, park en ravot liefhebbers opgelet! Zondag 14 april vindt dé ‘Dag van het (Schutters)park’ plaats. Op deze dag ontdek je één van de mooiste parels van Brunssum: het Schutterspark. De Dag van het Schutterspark begint om 12 uur en duurt tot 17.00 uur. Ook wordt de nieuwe Promenade in het park feestelijk geopend. Toegang is uiteraard gratis! Ga je mee ontdekken?

Het Schutterspark in Brunssum is het oudste volkspark van Limburg, en wat ons betreft ook het mooiste park! Je kunt er eindeloos ontdekken… Ben je benieuwd naar de veelzijdigheid van het park? Kom dan zeker op zondag 14 april naar het Schutterspark. Het feest begint om 12 uur en duurt tot 17:00 uur. Wil je weten wat het programma voor je in de aanbieding heeft? Lees dan snel verder!

13:00 uur - feestelijke opening Promenade Schutterspark

De Promenade is het wandelpad van het Schuttershuuske naar de vijver in het hartje van het Schutterspark. In de afgelopen maanden is deze promenade hersteld in de oude allure, met een nieuwe, mooiere verharding en meer groen (en kleur).
De nieuwe laan heeft in het midden 2,50m asfaltverharding, met aan weerszijden een rand van natuurstenen kasseien. Ook het terreinmeubilair is vernieuwd, met aan de zuidzijde nieuwe lange banken. De haag van bomen is versterkt: nabij het Schuttersplein, tegenover halte Schuttersspoor, zijn nieuwe, deels meerstammige bomen aangeplant. Over de hele lengte is de laan aangekleed met een brede haag van rododendrons. De nieuwe Promenade is de eerste stap in een grote opknapbeurt van het Schutterspark. In deze video zie je er meer over: 

Kinderen gezocht voor de speciale opening!
 

Om de Promenade zo feestelijk mogelijk in te wijden zijn alle kinderen uit Brunssum en omstreken uitgenodigd om de promenade te openen! Na het startschot van de burgemeester, kinderburgemeester en wethouder mogen de kinderen van begin Promenade (aan de vijverkant) naar de nieuwe poort (nabij Schuttershüske) rennen, lopen, huppelen, wandelen, snelwandelen, rijden, fietsen of op een andere manier de Promenade hun hartelijke zegen geven en inwijden ;-)
En hoe meer kinderen, hoe gezelliger natuurlijk!
 

Dag van het Park A3 Poster Schutterspark Brunssum 14 april 2024

12:00 - 17:00u - Kinderactiviteiten

Van 12:00 tot 17:00 uur kun je je innerlijke avonturier in het park los laten gaan. Spring op de springkussens en trotseer een uitdagende stormbaan. Laat je schminken en glitter tatoeëren. En vergeet niet een om een prachtige ballonfiguur te laten maken, speciaal voor jou! Maak een reis door het park met een van de minitreintjes of in een echte huifkar. Ook kun je op ontdekkingstocht via een speurtocht waar je een beloning kunt verdienen. De gratis speurkaart haal je op bij het BloteVoetenPark, de Kinderboerderij of Brasserie Schuttershüske.

Ben je op zoek naar kennis en informatie? Breng deze dag dan een bezoek aan de infomarkt. Er staan diverse kraampjes op je te wachten. Denk aan kraampjes van onder andere SV Brunssum en SGL Brunssum. Ook zal Imkerij en slijterij de Blije Bij Brunssum hun producten op de markt verkopen. Brunssumse Honing, honing likeuren, honingsnoepjes… Lekker!

Dit is slechts een voorproefje van alles wat het Schutterspark te bieden heeft! Dus kom 14 april - of een andere dag in het jaar - langs en beleef een dag vol plezier en ontdekkingen in Schutterspark…