Verrassend veelzijdig shoppen in Treebeek

Treebeek is een van de drie winkelgebieden van Brunssum. En wat blijkt: Treebeek heeft het allemaal! Je kunt er natuurlijk terecht voor je dagelijkse boodschappen, maar ook om leuke kleding te shoppen, of een bijzonder cadeautje. Parkeren kan in Treebeek gratis voor de deur. Dus óp naar Treebeek.
Ondernemer Maurice Janssen leidt ons rond en laat ons hier alvast kennis maken met enkele Treebeekse ondernemers…

EVF_0046 GB Beleef Brunssum

Wekelijks nieuw mode-aanbod

Nice Fashion Style zijn de twee leukste en gezelligste damesmode-winkeltjes van Treebeek. In de ene winkel kun je terecht voor kleding in maat 36 t/m 44 en slechts twintig meter verderop vind je volop keuze in maat 44 t/m 52. Eigenaresse Monique en haar team verrassen je graag met een outfit waarvan je helemaal happy wordt. En service, kwaliteit én gezelligheid staan hoog in hun vaandel. Wekelijks kopen ze nieuwe leuke en betaalbare merkkleding in.

Geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 t/m 17.00 uur. Zaterdag van 10.00 t/m 16.00 uur en iedere laatste zondag van de maand is er koopzondag van 11.00 t/m 15.00 uur. Ook te volgen op Facebook en Instagram.

Chocolade en meer ouderwetse gezelligheid

Lydia Pasveer en haar dochter Paddy Zinken zijn trots op hun winkeltje op de hoek van de Wijenweg. Waar vele jaren Lydia’s antiekzaak en tabakszaak gevestigd was, vind je nu ‘Chocolade en meer’ dan 150 verschillende soorten bonbons van gerenommeerde chocolatiers. Klanten vanuit heel Zuid-Limburg komen hierop af. Lydia en Paddy houden het bewust klein en ouderwets gezellig. Sinds vorig jaar hebben ze in een ander deel van het pand een wekelijks verkooppunt met wasparfums. Ze verkopen daar ook Krappa-olie tegen diverse gezondheidsklachten en zijn daarmee het enige verkooppunt in Limburg.

Geopend: dinsdags t/m vrijdags van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdags van 10.00 tot 17.00 uur. 

Hart en ziel voor dieren  

De grootste dierenspeciaalzaak van Brunssum en omstreken is Vela van Jamie Venhovens. Vooral de twee prachtige ara’s in hun bomen in de winkel trekken veel bekijks. Naast het enorme assortiment diervoeding en accessoires kun je hier terecht voor deskundig advies en waardevolle tips van Jamie’s medewerkers. Een deel van de winkel wordt in beslag genomen door kleurrijke aquariumvissen en vijvertoebehoren en diverse reptielen, die steeds populairder worden als huisdier. Vanwege de deskundigheid van de medewerkers komen reptielen-liefhebbers uit de hele Euregio hiervoor naar Treebeek.

Geopend: maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

De lekkerste eetwinkel van Brunssum

Er zijn nog maar een paar ambachtelijke slagerijen in de wijde omtrek te vinden. De slagerij van Michel Kelderman is er daar een van. Hier vind je vlees van de eigen runderen en varkensvlees van een coöperatie van boeren uit de omgeving die veel zorg hebben voor het welzijn van hun dieren. Het is trouwens niet zomaar een slagerij. Wekelijks bereidt Michel met zijn medewerkers ook talloze kant-en-klaarmaaltijden. Deze worden geleverd aan zorginstellingen, via Tafeltje-dek-je en zijn ook te koop bij de Plus-supermarkten. De 56 verschillende soorten maaltijden die per maand klaargemaakt worden hoeven alleen nog maar opgewarmd te worden. Ze zijn ook verkrijgbaar in allerlei dieet-varianten.

Geopend: dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur. 

Pssst… wist je dat Brunssum 3 winkelgebieden heeft, lees hier waar je nog meer kunt winkelen in Brunssum!

Voor een pleister en een praatje

Mandy Kleintjens zorgde er met haar Trekpleister voor dat Treebeek sinds 2015 weer een drogisterij heeft. Geen overbodige luxe voor de bewoners uit deze wijk die hier zowel voor drogisterij-artikelen als gezondheidsproducten terecht kunnen. De winkel is niet zo groot, maar biedt een enorm assortiment. Misschien nog wel belangrijker dan de producten is dat Mandy en haar medewerkers graag tijd maken voor een praatje en deskundig advies. Geen wonder dat steeds meer mensen de weg naar deze Treebeekse Trekpleister weten te vinden.

Geopend: maandag t/m vrijdag 8.30 tot 20.00 uur, zaterdag 8.30 tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. 

EVF_8147 GB Beleef Brunssum

Stralend in jouw stijl 

Met haar team van een vaste medewerker en vier stagiairs zorgt Lindsay Verkooijen dat iedereen in Treebeek er perfect geknipt op kan staan. Jong en oud kan bij Lindsay Haarsalon terecht voor een hippe coupe, nieuwe haarkleur, highlights of om prachtig gekapt te worden voor een bruiloft of andere gelegenheid. Lindsay werkt met het hoogwaardige merk Goldwell en je kunt hier alleen terecht op afspraak via 06-12285093.

Geopend: dinsdag t/m vrijdag van 9 tot 18 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. 

Kloppend hart van de gemeenschap

Trefcentrum Treebeek huisvest maar liefst 45 verenigingen uit Treebeek en omgeving. Sommige clubs komen er drie keer per week, andere maken maar één keer per jaar gebruik van de hartelijke gastvrijheid van Nathalie Westerhof en haar gezin. Dankzij de vanzelfsprekende hulp van de verenigingsmensen die regelmatig inspringen bij de bediening en andere werkzaamheden is het Trefcentrum al 17 jaar een hecht gemeenschapshuis waar lief en leed gedeeld wordt.

Samen is goud

“Succes maak je samen, dus samenwerken is het allerbelangrijkste”, vindt Theo Quaedvlieg van supermarkt PLUS. Hij brengt zijn motto in de praktijk door verenigingen te sponsoren maar ook door mee te doen met projecten waarbij gezinnen met een kleine beurs ondersteund worden. Hij voorziet alle scholen van Brunssum van schoolfruit en heeft oog voor inwoners van Treebeek die bij speciale gelegenheden een bloemetje verdienen. Als ondernemer probeert hij zoveel mogelijk streekproducten en (biologische) producten van lokale producenten en boeren in zijn supermarkt aan te bieden onder het huismerk ‘Mijn Emma’.

Geopend: maandag t/m zaterdag van 7.30 tot 22.00 uur, zondags van 8.00 tot 20.00 uur. 


Ga jij een winkel openen in Treebeek of heb je een winkel en sta je er niet bij? Mail ons dan op onsbrunssum@brunssum.nl en we voegen je toe aan het artikel!