Carnaval in Brunssum: rood, geel en groen – gezellige chaos in ’t Parelrieëk!

Broenssem, oftewel het Parelrieëk, kleurt de komende tijd weer prachtig ‘roed, geel en greun’! Brunssum is blij dat het weer mag en is dan ook he-le-maal klaar om er een onvergetelijke Vastelaovend van te maken. Dit is waar je moet zijn, of je nu groot bent of klein! Dus, pakje aan en gaan met die banaan?

Carnaval in Brunssum: hier gaat het los

Carnaval in Brunssum is gezelligheid ten top. Van optochten, Vrouwluujtrek, een heuse carnavalsradio en Koning Carnaval tot ’T Letste Rundje. We hebben alle activiteiten voor je in de polonaise gezet.

Vrouwluujtrek op donderdag 8 februari 

Carnavalsdonderdag vanaf 09:00 uur trekken de vrouwluuj vanaf de Brikke Oave de straten op om de carnaval feestelijk in te luiden. Opnieuw gaan ze dit jaar de Broenssemse cafés op stelten zetten met de nieuwe ‘Vrouwe Gregoria’ voorop. 

Met artiesten zoals De Dörpsgekke, Pruuf Mar, Andy & Roy en Sjpringlaevend belooft het een geweldige dag te worden. De Vrouwluujtrek is exclusief voor dames met tickets (€25), maar het eindfeest in de Brikke Oave is voor iedereen toegankelijk.
 

Sleuteloverdracht op vrijdag 9 februari

Carnavalsvrijdag om 18:00 uur vindt de sleuteloverdracht plaats aan Sjtadsprins Ger II en Sjtadsprinses Nancy I en Sjtadsjeugdprinses Bryenna. Ook zal D’r Pareldreëger 2024 Kitty Huisman-Stevelmans voorgesteld worden.

Het programma bestaat o.a. uit Zoes, Dom en Dööl, Verrekes Moi, Andy en Roy, Marleen Rutten en Pruuf Mar. Locatie: Lindeplein en Brikke Oave. Carnavalskleding is verplicht, gratis entree.
 

Pssssst: Kun je niet wachten? Met de carnavalsradio kom je al direct in de carnavalssferen. Luister hier direct. 

Kinderoptocht op zaterdag 10 februari

Carnavalszaterdag vanaf 13:30 uur trekt er een bonte stoet van verklede kinderen door de straten van Brunssum. Zo leuk om te kijken en in de sfeer te komen! Dat laatste is bijna niet te voorkomen, want DJ Jeroen zorgt voor de juiste sfeer vanaf het balkon bij Proeflokaal Gorissen. Na de prijsuitreiking volgt vanaf 18:00 uur het knotsgekke bende bal met DJ Jeroen & Onno.

Brikke Oave Koning Carnaval Treffen op zondag 11 februari

Carnavalszondag vanaf 14:00 uur verandert het Lindeplein in een gezellig carnavalsfeest. En niet zomaar eentje, de nodige bekende carnavalsartiesten beklimmen het podium om te zorgen dat die ‘hennekes de loch in goan’. Big Benny, Frans Theunisz, De Badmötse, De Roerdassen, Pruuf Mar: ze zijn er allemaal bij. Jij toch ook? 

Grote optocht en Vasteloavend Party op maandag 12 februari

Carnavalsmaandag is de grote optocht van Brunssum en die doet ieder jaar vele mensen versteld staan. De Brunssumers pakken massaal uit op deze ‘Rosenmonntag’ en dat merk je. Je komt ogen te kort! Niet alleen door de vele deelnemers, maar ook de kwaliteit van de groepen zijn hoog. Het startsein luidt om 13:45 uur en dik 2 uur lang trekt er een bonte stoet door de stad. Natuurlijk onder muzikale begeleiding van verschillende fanfares, harmonieën en sjpaskapelkes. Ge-nieten!

Vanaf 19:00 uur is de afterparty met DJ Onno & Jeroen en o.a. FEM! & Domm en Dööl. Entree is gratis.
 

'T Letste Rundje en Boere Broeloft op dinsdag 13 februari

Carnavalsdinsdag vanaf 13:11 uur maken we ons op voor ’T Letste Rundje op de Ouwe Mert in Broenssem. En geloof ons, dat gaat knallen. Spik & Span, La Bamba, Dj Admin, Andy en Ron zijn erbij én nog meer artiesten die nog één keer zeggen: alaaf, alaaf, alaaf!

Daarna kun je vanaf 18:00 uur aansluiten voor dé carnavalsafsluiter van het jaar: de Boere Broeloft in Café-Zaal Schobben. Wie wordt het 67e Boerebroedspaar van C.V. de Klotsköp? Deze parel uit het Parelrieëk wil je niet missen. 

Van Brikke Oave en Café-Zaal Schobben tot Proeflokaal Gorissen en Grand Café Fratelli: in alle Brunssumse feestcafés is er iets te beleven deze carnaval. Haal je carnavalsoutfit tevoorschijn, zet je feestmuts op en laat je verrassen door de geweldige festiviteiten die Brunssum te bieden heeft. Fijne Vastelaovend Broenssem!
 

Wist je dat er vóór carnaval ook al van alles te doen is? Van carnavalsavond en 41e Buuttefestival tot Poete Treffe en Narremiddig. Je vindt het allemaal op deze evenementenkalender. 

Nieuwsgierig wat er nog meer te beleven is? Check onze evenementenkalender!