Meer dan een half miljoen steentjes! Dít Lego Luilekkerland is gewoon gevestigd in Brunssum!

Wie heeft er niet mee gespeeld. De kleine gekleurde steentjes en poppetjes waar je complete huizen, treinen en oneindig creatief mee kunt bouwen. We hebben het natuurlijk over Lego. Tom Reubzaet is naar eigen zeggen nooit gestopt met bouwen en ondertussen heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt. In 2007 startte hij zijn eigen webshop genaamd Bricklike, en is de webshop sindsdien uitgegroeid tot een van de grotere in Zuid-Limburg. En het hoofdkwartier van Bricklike? Dat ligt gewoon in ons Brunssum!

Bricklike TomMeer dan een half miljoen steentjes. Die kun je vinden in het magazijn van Bricklike in Brunssum. Een groot lokaal staat vol met rekken gevuld met bakken lego. En niet alleen lego steentjes. Je vindt er ook lego dakpannen, losse hoofden van lego poppetjes, bomen, zwaarden. Eigenlijk álles wat je nodig hebt om met lego te bouwen en je fantasie de vrije loop te laten.

Voor ieder wat wils

Vanaf zijn jeugd is Tom al bezig met bouwen en hij is er nooit meer gestopt. “Het is echt een soort verslaving omdat je heel creatief bezig kunt zijn. Zelf bouwen, bouwen via een bouwpakket of via alternatieve bouwbeschrijvingen, voor iedere legobouwer op welk niveau dan ook zijn er oneindige mogelijkheden.” 

Grotere plannen

Van zijn business runnen op zolder is hij gegroeid naar een grote ruimte in Brunssum. Tom handelt orders af, koopt Lego in, en bouwt samen met een twintigtal clubleden van de ‘Bricksclub’ in opdracht. Ook staat de club met grote Lego opstellingen op beurzen in Nederland, België en Luxemburg. De opstellingen bouwen ze na in de vorm van steden, kastelen of grote auto’s. De reacties? Altijd positief. Van kinderen tot volwassen: iedereen staat er omheen te draaien en te springen van enthousiasme. 

Pssst... wist je dat we nog meer bijzondere Brunssumers hebben? Zo komt de Sterkste Man van Nederland gewoon van Brunssumse bodem. Check het artikel hier!

Bricklike Community

Ook bouwt hij aan het groter worden van de webshop en community, maar de interesse in lego groeit vanzelf. Door de corona lockdowns is de belangstelling in lego nog eens in het bijzonder aangewakkerd. Dus Tom zit niet stil. Én er liggen nog een hoop ideeën op de plank. Bijvoorbeeld een tweede ruimte naast de huidige waar mensen lego kunnen scheppen voor een bepaalde prijs, waar bouwdagen kunnen worden georganiseerd, en... en… en. Ja… de plannen van Tom zijn net als het bouwen met lego: creatief en eindeloos!

 

Bernice Israel Bricklike Brunssum13 Bernice Israel Bricklike Brunssum20

Bernice Israel Bricklike Brunssum14

Bernice Israel Bricklike Brunssum18