Drie redenen waarom Kinderboerderij Brunssum hét perfecte kidsuitje is!

Met een bezoekje aan Kinderboerderij Brunssum maak je je kleintje gegarandeerd blij. En stiekem jezelf ook! Er valt genoeg te zien en te beleven. Deze 3 zaken zijn reden genoeg om te gaan. Vind je ook niet?

Aan de rand van Brunssum ligt het prachtige, groene Schutterspark. In het park is vanalles te zien, beleven en doen. Zoals een wandeling maken op je blote voeten op het BlotenVoetenpad, klimmen en klauteren in het Klimpark of een flink stuk mountainbiken in de Brunssumse natuur. Maar er is meer! Voor jong en oud, een fantastische plek waar je je een aantal uur heel goed kunt amuseren: Kinderboerderij Brunssum in het Schutterspark.

756EA0FB-FD88-42E9-98CF-930691DD7114

 

3 redenen waarom Kinderboerderij Brunssum hét kids uitje is

Alleen al de ligging in het prachtige Schutterspark is de trip naar Kinderboerderij Brunssum waard, maar er is meer. Daar komt ie:
 

Ten eerste: heel veel dieren

In de boerderij zijn tal van dieren te vinden met ieder een eigen naam. Je vindt er konijnen, cavia’s, geiten, varkens, wallaby’s en alpaca’s. Maar ook runderen, schapen, herten, ezels, pony’s, een emoe, ratjes, een hamster, kippen, duiven, kalkoenen, fazanten, pauwen, ganzen, eenden, vogels, papegaaien, schildpadden, slakken, wandelende takken, vissen en een slang. Heel veel dieren dus, die je normaal gezien niet zo vaak tegenkomt op een kinderboerderij. Dé moeite waard dus om een bezoekje te brengen aan Kinderboerderij Brunssum.

Leuk weetje:

In het park kun je voor minder dan een euro een zakje voer kopen. Zo kun en mag je de dieren voeren. Er is ook een afgesloten plek waar de geiten los rondlopen en waar je zélf de geitjes van heel dichtbij kunt bekijken, eten kunt geven en kunt aaien. Als je durft!

wetransfer_foto-s-kinderboerderij_2022-04-19_1258

Ten tweede: een fantastische speeltuin

Naast het voeren en aaien van de diertjes in Kinderboerderij Brunssum is er ook een fantastische speeltuin voor de kleintjes. Welk kind houdt er nou niet van? In de speeltuin vind je schommels, klimrekken, glijbanen en zandbakken. De speeltuin bij de kinderboerderij is de perfecte plek om te ravotten, hangen en klimmen. Kortom dé plek om alle energie in kwijt te kunnen.

 

Ten derde: heel veel verschilende activiteiten

In het park zijn meerdere picknickplaatsen te vinden. Dus bij mooi weer kun je hier heerlijk picknicken. Ook heeft Kinderboerderij Brunssum een terras waar je kunt genieten van een kop koffie, frisdrank en een aantal snacks. En een heerlijk ijsje! Op de tractor parkeerplaats bij de ingang van de boerderij staan traptractoren en skippyballen in de vorm van dieren zodat kinderen nog meer te spelen hebben!
 
Ook organiseert Kinderboerderij Brunssum andere leuke activiteiten tijdens feestdagen, zoals het kabouter festival en halloweentochten. Volg de facebookpagina van Kinderboerderij Brunssum (link) en blijf zo op de hoogte van alle speciale activiteiten!

Wist jij dat?

Vanuit Heerlen, Sittard of Landgraaf is het minder dan 20 minuten rijden naar het Schutterspark en de kinderboerderij. Je hoeft dus helemaal niet ver te rijden om iets leuks te doen met je (klein-)kinderen!

52fec6fc-c5b9-41bd-a7b1-63d935d76c3b

Kinderboerderij Schutterspark Brunssum
Openingstijden:
Wintertijd (1 november tot 31 maart)
Maandag tot en met zondag van 10:00 tot 16:00
Zomertijd (1 april tot 31 oktober):
Maandag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00
*Bij hevige weersomstandigheden kunnen de openingstijden afwijken.

Prijs: 2,00 per persoon*. Onder de 1 jaar gratis toegang.
Toegankelijkheid: toegankelijk voor mindervaliden en rolstoeltoegankelijk. Er is een
invalidentoilet. Alle paden zijn verhard.

*Voor actuele prijzen kijk op de website van Kinderboerderij Brunssum.