Heel Brunssum gaat buitenspelen. Doe jij mee met de Buitenspeeldag?

Natuurlijk doet heel Brunssum dit jaar ook weer mee aan de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 12 juni 2024. Want samen buitenspelen is leuk en belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. In de verschillende Brunssumse wijken organiseren de buurtnetwerken, ouders en vrijwilligers dit jaar weer geweldige activiteiten en speelmogelijkheden voor de kinderen.

Jantje Beton en de kinderzender Nickelodeon stimuleren al meer dan 10 jaar activiteiten op de nationale Buitenspeeldag. Op 12 juni wordt Nederland weer één grote speelplek onder het motto: ‘Stop nooit met spelen’. Talloze organisaties, vrijwilligers en sponsoren maken deze dag mogelijk. Bij alle Brunssumse buitenspeel-evenementen is de toegang gratis en aanmelding vooraf is niet nodig.

Waar kun je komen spelen? 

In Brunssum Noord: 

Hier organiseert een groep ouders de buitenspeeldag op Klingbemden bij het speeltuintje. Met springkussens en een grote stormbaan, een podium om samen te dansen en een omheind voetbalveldje. Je kunt je laten schminken en een glitter-tattoo laten zetten en er zijn oudhollandse spelletjes. Daarnaast zijn er voor de kinderen gratis ranja, een broodje hotdog, een wafel, chips, snoep en fruit. Zie ook: https://www.facebook.com/klingbemden.buitenspeeldag.

In Brunssum West: 

Voor de buitenspeeldag op de Schildstraat zorgt Buurtnetwerk Brunssum-West voor een kleine stormbaan, pannakooi, boogschieten, blikgooien, stoepkrijten, zaklopen en andere spelletjes. Ook kun je een glitter-tattoo laten zetten. Via de basisschool zijn kleurplaten verspreid waarmee je een prijs kunt winnen als je ze inlevert tijdens de buitenspeeldag. Buurtnetwerk Brunssum West is nog op zoek naar meer vrijwilligers om mee te helpen om de kinderen een onvergetelijke buitenspeeldag te bieden. Je kunt reageren via https://www.facebook.com/Buitenspeeldagtreebeek/.

Buitenspeeldag 1

 

In Brunssum Oost: 

Ook Buurtnetwerk Brunssum Oost wil de kinderen een heerlijke autovrije buitenspeeldag bezorgen. De hechte groep van vrijwilligers uit Kleikoelen heeft heel veel georganiseerd. Je kunt hier bijvoorbeeld darten, peperkoekhappen, badmintonnen, sjoelen, ezeltje-prik doen, touwtjespringen, voetballen, basketballen, voetballen en spelen in het zand. Ook zijn er een springkussen en stormbaan. Er is fruit, ranja, chips en een broodje knakworst voor ieder kind. Zie ook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064633634863.

In Brunssum Zuid:

Buurtnetwerk Brunssum Zuid organiseert de buitenspeeldag aan het pleintje bij het Limburgiaplantsoen. Dit is de eerste editie op deze plek en in deze opzet. Hier komt de burgemeester samen met de kinderburgemeester de middag openen. Alle kinderen kunnen hier komen spelen op de hinkelbaan, bij 4-op-1-rij en een ringenspel. Ze kunnen sjoelen, blikgooien of zich uitleven op de springkussens. Zelfs een clown komt meespelen deze middag. Ook kunnen kinderen zich laten schminken en er is ranja, koek en chips. Het Buurtnetwerk kan trouwens ook nog wat extra vrijwilligers gebruiken. Kijk voor meer info op: https://www.facebook.com/events/818839566340763.

Je ziet het: heel Brunssum gaat mee buitenspelen op 12 juni. Jij komt toch óók?