Studio Poppybird: Melanie maakt liefdevolle illustraties vanaf Brunssumse bodem

In Brunssum hebben we heel veel mooie, unieke en inspirerende mensen. Maak kennis met Melanie Frissen, de creatieve geest achter Studio Poppybird uit Brunssum. Melanie is een gepassioneerde illustrator, toegewijde moeder en een liefhebber van alledaagse geluksmomenten. Haar artistieke reis begon na het verlies van haar dochtertje Evy in 2013, wat haar inspireerde om het verdriet, maar ook liefde, trots en herinneringen vast te leggen in haar illustraties. OnsBrunssum sprak met Melanie af om haar inspirerende verhaal op te schrijven.

Studio-Poppy-BirdMet haar liefde voor het Limburgse Heuvelland en haar waardering voor de kleine dingen in het leven, vindt Melanie haar inspiratie in de natuur, bloemen, geuren en kleuren. Ze is een dromer en een gevoelsmens, en haar werk weerspiegelt zowel haar liefde voor traditionele kwasten en aquarelverf als haar talent voor digitale illustraties. Haar stijl varieert van dromerig en zacht tot stoer en krachtig, altijd met een vleugje nostalgie, fantasie en een sprankje magie.

Kusje op je tranen & Studio Poppybird

Melanie’s illustratie verhaal begint met het oprichten van ‘Kusje op je tranen’ , oorspronkelijk bekend als ‘Star and Rainbow’. Dit kenmerkte zich door troostrijke illustraties op papier, troostkaarten en rouwdrukwerk voor ouders die een verlies hebben geleden. Toch wilde Melanie meer en voor een groter publiek illustraties maken. Daarom lanceerde Melanie Studio Poppybird. Een plek waar vrij illustreren en creëren bij elkaar komt. 

De naam Studio Poppybird is geïnspireerd door de klaproos en het roodborstje. Dit komt voort uit dierbare herinneringen aan haar ouders. Melanie vertelt: “Mijn vader reed tijdens het wielrennen door Zuid-Limburg in Ransdaal langs een veld vol klaprozen. Prachtig vond hij het. Mijn vader moest en zou mijn moeder dit klaproosveld laten zien. Dus bij thuiskomst haalde hij mijn moeder over om richting Ransdaal te rijden. Eenmaal bij het veld aangekomen, had de boer zijn veld gemaaid en stond er geen enkele klaproos meer. Sindsdien staat het klaproosje voor mijn vader. Het roodborstje, een teken van boven, zeggen ze wel eens. Mijn moeder zag na het overlijden van mijn vader vaak een roodborstje. Omdat zij mij ook aanspoorde om meer te doen met mijn illustraties, was het voor mij een prachtig eerbetoon de naam te wijden aan de herinnering aan mijn lieve ouders.

Gemeente Brunssum Bernice Israel_-8 Gemeente Brunssum Bernice Israel_-7
 

Dromen achterna gaan

Dit jaar heeft Melanie besloten te kiezen tussen ‘Kusje op je tranen’ en Studio Poppybird. “Het verlies van mijn ouders in 2018 en 2020 versterkte mijn verlangen om mijn passie voor vrij illustreren en creëren na te streven met Studio Poppybird.”, vertelt Melanie. “Ik besefte dat het leven te kort is om dromen niet achterna te gaan. Daarom heb ik besloten het ‘Kusje op je tranen’ hoofdstuk af te sluiten. Ik heb heel veel steun gegeven, en gekregen. Rechtstreeks uit mijn hart en de harten van andere ouders. Ik wilde ‘Kusje op je tranen’ nog altijd in stand houden als eerbetoon aan Evy, maar nu besef ik dat Evy voor altijd in mijn hart zit. Ook zonder ‘Kusje op je tranen’. Mijn moeder zei voordat ze overleed: je maakt zo’n mooie dingen, maar bent alleen met immens verdriet bezig. Dat heeft me aan het denken gezet. Mijn gevoel zegt nu: het is goed geweest. Ik wil gaan voor waar mijn hart blij van wordt en dat is Studio Poppybird.”

Pssst... wist je dat Studio Poppybird ook een inspirerende Instagram account heeft?

Illustraties als kunstwerken

Dit jaar worden er 2 nieuwe websites gelanceerd, een voor de geboortekaartjes met handige editor en veel gebruikersgemak voor klanten. Haar geboortekaartjes zijn ook te koop via Hippe Geboortekaartjes en Pretty Orange. Ook komt er een nieuwe website met webshop gevuld met inspirerende kaarten, wenskaarten en fantasierijke ansichtkaarten. In 2022 heeft ze het boek 't Floortje in d'r Jajajaad van Astrid Frusch mogen illustreren. En een nieuw boek met illustraties uit Melanie’s kwasten is al in de maak. En kom je weleens in de PLUS in Treebeek? Kijk dan vooral in het kaartenrek, want daar is het werk van Studio Poppybird ook te bewonderen en te kopen!

Studio Poppybird 3Studio Poppybird 1

De wereld mooier maken

Studio Poppybird is een plek waar liefde en aandacht samenkomen in elk creatief project. Het motto van Studio Poppybird is: “Jij maakt de wereld mooier”. Opgedragen aan haar zoontje Noah die van elke dag een feestje maakt en perfect aansluit bij haar visie: de wereld mooier maken met prachtige illustraties.  Melanie’s droom voor in de toekomst? Dat is om zelf een boek uit te brengen. OnsBrunssum hoopt dat deze droom snel in vervulling gaat!

Gemeente Brunssum Bernice Israel_-2