Nieuw! Every Day Drink: de specialist in Arak

‘Wie Arak proeft, wil niets anders meer’

Arak is de specialiteit en Every Day Drink de enige slijterij waar dit drankje uit het Midden Oosten te verkrijgen is. Woensdag 5 juni gingen de deuren officieel open. Maar dat betekent niet dat dit de eerste ervaring met een eigen zaak is van Abdolla Aboedi en zijn moeder Twan Eillea. Abdolla: “Het ondernemen zit ons in het bloed. In Irak had mijn grootvader een groot elektronicabedrijf. Helaas heb ik hem niet gekend, maar de verhalen over hem heb ik vaak gehoord. En, ik ben in zijn voetsporen getreden.”

EveryDayDrinkGroot-11

Nieuw leven

Ruim twaalf jaar geleden kwam het gezin om geloofsredenen naar Nederland. Ze lieten alles achter en moesten een nieuw leven opbouwen. Abdolla: “In de Kerkstraat begonnen we een avondwinkel. Daarna volgde er een drankengroothandel in Heerlen. Ondertussen behaalde mijn moeder het diploma sociale hygiëne. Nu zijn we hier in de Parel te vinden en runt zij de zaak. Niet de enige slijterij in Brunssum, maar wel de enige in de Parel. En de enige met een bezorgdienst. Online bestellen kan via de website. Of kom naar onze winkel in de Parel en bekijk ons ruime assortiment. Likeuren, exclusieve wijnen, sterke dranken, champagne, maar bijvoorbeeld ook handige verpakkingen met drankjes voor een overheerlijke cocktail en frisdranken in de koeling. En dan de Arak, drie soorten zijn er, waarvoor ik een speciaal contract heb via Libanon. Daar wordt dit heerlijke drankje gemaakt van druiven en anijszaad. Het lijkt op ouzo, maar de smaak is zachter. Als je het mengt met water wordt het wit. Wie het proeft, wil niets anders meer. Dat merkten we tijdens de openingsdag; veertien flessen Arak verkochten we die dag. Arak is een beleving en ik vertel het verhaal.”

Pssst... wist je dat er ook sinds kort een Daglichtstudio in Brunssum gevestigd is? Lees hier het artikel!

Every Day Drink slijterij, ‘t Winkelcentrum 15 (De Parel), 6441 BZ in Brunssum.
Of kijk op www.everydaydrinkslijterij-brunssum.nl

EveryDayDrinkGroot-6

Openingstijden winkel de Parel: 

Dinsdag tot en met vrijdag 11.00 - 17.30 uur
Zaterdag 11.00 - 16.30 uur
Maandag gesloten

Online bestellen en bezorging:

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag 11.00  -  00.00 uur
Vrijdag en zaterdag   - 11.00 - 3.00 uur
Zondag 11.00 - 1.00 uur
Website www.everydaydrink.nl.  

Zie jij het ook al voor je?

Heb jij ook een ondernemersdroom en wil je je eigen zaak beginnen in het centrum van Brunssum? Gemeente Brunssum geeft je een zetje in de juiste richting. Zo zijn er verschillende (financiële) regelingen beschikbaar om jouw droom waar te maken! Meer informatie vind je hier.