Nieuw! Studio Saam van Esmee: een inspirerende daglichtstudio én workspace in Brunssum voor creatieve ondernemers

Waarom moeilijk doen als het samen kan? Dit is het ondernemers motto van de avontuurlijke Esmee Rademackers. Ze is pas 23 jaar oud, maar barst van de creatieve energie. Vorig jaar besloot Esmee daad bij haar (spontane) woord te voegen en haar liefde voor fotografie, creativiteit en ondernemen samen te laten komen op een mooie plek in Brunssum. Welkom bij Studio Saam in hartje centrum!

Samen met Esmee zitten we aan tafel in de grote - nu nog - lege ruimte. De bouwwerkzaamheden zijn in volle gang, en langzaamaan begint Studio Saam haar vorm aan te nemen. Het pand waar voorheen Bloemisterij Hendriks zijn bloemen, planten en potten verkocht, wordt overspoeld met heel veel daglicht. "Hier komt dan ook ook de daglichtstudio", vertelt Esmee trots. En ze wijst naar de ruimte voor in het pand. Wauw!

Studio Saam: daglichtstudio én workspace in 1 

Esmee is 23 jaar oud en waarschijnlijk een van de jongste zelfstandige ondernemers in het centrum van Brunssum. Ze is al een tijdlang fotografe van beroep en onder de bedrijfsnaam ‘Studio Kiek’ maakt ze ‘kiekjes’ van speciale momenten in mensenlevens. Denk hierbij aan bruiloften en zwangerschappen, maar ook aan foto’s van gezellige gezinnen en verliefde stelletjes. ‘N sjoeën kiekje om ummer noa te blieve kieke’, zo noemt Esmee het. De unieke kiekjes van mensen maakt Esmee erg graag, maar toch knaagde er iets aan haar drang om te maken en te ondernemen. De creatieve ideeën en gedachten in Esmee’s hoofd staan nooit stil en uiteindelijk is daar dit geniale idee uitgerold: Studio Saam. “Het hele proces van mijn idee tot het schrijven van een businessplan en het ondertekenen van het huurcontract van het pand ging heel snel. Maar mijn eerste stap was op zoek gaan naar de meest perfecte daglichtstudio locatie waar foto- en videografen kunnen werken met natuurlijk licht in plaats van kunstlicht. Mijn oma, die in het centrum van Brunssum woont, kwam met het ‘Oude Hendriks pandje’ idee en toen ik het pand zag was ik meteen verliefd! Ik kwam in contact met Streetwise en zij hebben mij enorm geholpen met de locatie, de vergunningen en de subsidieaanvraag. Van het een kwam heel snel het ander en zie hier het resultaat!”

Tegel SAAM Studio
 

Hoe kan Streetwise mij helpen?

Je wilt heel graag je eigen onderneming starten. Doen! De gemeente Brunssum kent vele voordelen om je net dat extra zetje te geven. De gemeente steunt ook graag niet traditionele concepten zoals bijvoorbeeld Studio Saam. Alles voor een divers centrum: dus is er veel mogelijk in het centrum! Stichting Streetwise gaat je met je onderneming helpen. Zij geven je gratis advies over financiën, vergunningen, subsidies of over locaties in het centrum van Brunssum. Streetwise heeft een enorm breed netwerk, dus ze weten als geen ander wie, wat, waar nodig is! De begeleiding is geheel gratis, en altijd van betekenis! Dus wil je meer weten? Klik dan op deze link: Streetwise helpt beginnende en ervaren Brunssumse ondernemers dit wil je ook

Een plek om te maken, inspireren en sparren 

Studio Saam is een inspirerende creatieve broedplek waar fotografen of videografen een daglichtstudio kunnen huren, maar ook waar creatieven en ondernemers een bureau/flexplek kunnen huren of een ruimte waar events georganiseerd kunnen worden. Studio én co-workspace in 1: Studio Saam wordt een plek om te maken, inspireren en te sparren. Creatieve zelfstandige ondernemers kunnen hier dus een flexplek huren, maar dat is het eigenlijk niet alleen. Esmee wil voor deze ondernemers ook een community creëren. “Als zelfstandig ondernemer mis je soms de gezelligheid die je hebt als je in loondienst bent. Denk aan sparren met collega’s en co-creatie onderling, maar ook aan de vrijdagmiddagborrels en het gezellig samen lunchen. Deze gezelligheid wil ik ook met de co-workspace bereiken.”

Studio Saam is de nieuwe plek in het hartje van Brunssum voor dromers en doeners; de artistieke energie begint al te borrelen (net als de zin in een vrijmibo!)

De opening van Studio Saam is op 10 mei vanaf 15:00u, en iedere nieuwsgierige uit Brunssum en omstreken is uitgenodigd om een kijkje te komen nemen! Ben jij benieuwd naar Studio Saam? Of heb je al interesse in het huren van de daglichtstudio of in het huren van een flexplek? Houd Esmee via haar sociale media kanalen in de gaten of neem contact op met Esmee via www.studio-saam.nl.

Foto: Bernice Israel