Fenne's Fruitfeest: een kraampje in Brunssum vol leuks en lekkers!

In de zelfgemaakte kraam van Fenne (10) is het altijd een feestje. Daarom vinden wij het niet gek dat ze haar kraam Fenne’s Fruitfeest heeft genoemd. Door het jaar heen is er heel veel zelfgemaakt lekkers en leuks te koop: jams, chutneys, gebak. En soms ook stekjes en koeken. Weet je waar dit feestelijke kraampje staat?
Aan de Doorvaartstraat in ons Brunssum!

Het begon allemaal twee jaar geleden. In de fruittuin van Fenne stonden aardbeien, bramen, frambozen en nog veel meer fruit te wachten om geoogst te worden. Fenne en haar moeder plukten het fruit en maakten er onder andere jam van. Zo veel jam, dat na het uitdelen aan de juffen van school, de bso, de buren, familie en andere bekenden er nog steeds flink wat over was. Fenne had een grandioos idee: een tafel op de oprit zetten en de jams verkopen aan voorbijgangers.

Fenne 9

 

Serieuze Brunssumse bedrijvigheid

Na een aantal keer de tafel naar buiten te hebben gezet, bedacht Fenne iets nieuws. Ze maakte zelf een kraam van kratten, ontwierp een logo, zette een Facebook pagina op en startte haar eigen ‘bedrijf’ genaamd Fenne’s Fruitfeest. Het begin van een serieuze bedrijvigheid! 

Ondertussen heeft Fenne een vaste klantenkring, twee vriendinnen ‘in dienst’ die haar vaker helpen en komen mensen van heinde en verre, ook van buiten Brunssum. Ongeveer twee keer in de maand maakt Fenne samen met haar moeder jam of chutney, en bakken ze minstens 1 keer in de week. De kraam staat op bepaalde tijden buiten, waar Fenne haar klanten via Facebook van op de hoogte houdt. Soms krijg ze fruit donaties van mensen, zoals een keer gele frambozen. En soms geeft ze zelf donaties. Zo doneerde Fenne in 2021 de opbrengst van haar muffin verkoop aan giro 777, voor de overstromingen in Limburg.

Fenne 6

Pssst... wist je dat naast Fenne we nog meer inspirerende jonge ondernemers hebben? Zo heeft Lieke ook een grandioos idee bedacht! Lees het hier!

Jammen en een ice cream dream

Ondanks Fenne’s Fruitfeest een hele bedrijvigheid is gaat Fenne ook nog gewoon naar school. Speelt ze twee keer in de week handbal en spreekt ze graag met vriendinnen af. Ook zit ze in een popbandje via haar school waar ze kennis heeft gemaakt met: de drums! Haar wens is dan ook om met het geld wat ze verdient met Fenne’s Fruitfeest een elektrisch drumstel te kopen. Maar dat is niet haar enige Fenne’s Fruitfeest wens. Haar allergrootste wens is om zelf ijs te maken en te verkopen. En deze wens? Deze wens hoopt Fenne aankomende zomer in vervulling te laten gaan!

Fenne’s Fruitfeest is te vinden op de Doorvaartstraat 104 in Brunssum. Via Fenne’s facebookpagina:  kun je in de gaten houden wanneer de kraam buiten staat en word je op de hoogte gehouden over al het lekkers en leuks wat Fenne te koop heeft. Ben jij nou ook een ondernemende Brunssumer? Laat het ons weten en wie weet zien we jouw verhaal binnenkort op OnsBrunssum! Volg deze link naar het contactformulier.