Tourist Brunssum: Rayvano en Yorick zetten hun stad op de kaart!

Hé Brunssumer, ben jij ook zo trots op je stad? Rayvano en Yorick in ieder geval wel! Na de coronapandemie besloot dit dynamische duo om Brunssum beter op de kaart te zetten. Want Brunssum leeft! En dat willen deze twee heren maar al te graag aan iedereen laten zien.

De laatste jaren zijn in Brunssum allerlei initiatieven ontstaan. Maar Rayvano en Yorick wilden graag een centrale plek creëren, waar je in één oogopslag kunt zien wat er te beleven valt in Brunssum. “Waarom niet zelf iets opzetten?”, dachten ze. En zo werd Tourist Brunssum geboren. In de kern een online kanaal om zowel bewoners als bezoekers te informeren over de verborgen pareltjes van hun geliefde stad.
 

Jouw vrije tijd beleef je in Brunssum!

Hun missie is duidelijk: zo veel mogelijk mensen inspireren om naar Brunssum te komen. Voor een dagje shoppen, deelname aan een leuke activiteit of gewoon een avondje uit. “Met Tourist Brunssum willen we een overkoepelend platform bieden op het gebied van vrijetijdsbesteding in Brunssum. Hierop moet je snel en gemakkelijk alle informatie vinden die je nodig hebt. Want laten we eerlijk zijn, zelfs Brunssumers ontdekken vaak pas laat wat er allemaal te doen is!”

OnsBrunssum (3 van 3)

Ambities & toekomstplannen

Tourist Brunssum zit nog in de opstartfase. Maar er liggen genoeg ideeën op de plank. Ze willen niet alleen informatie delen, maar ook laten zien wat er te doen is door zelf content te gaan creëren. Denk aan interviews en podcasts. “Alles gerelateerd aan toerisme, recreatie en vrijetijdsbesteding komt aan bod. Vanaf 2024 gaan we ons daar meer op richten. En daar hebben we jouw hulp bij nodig! Een oproep aan iedereen: deel niet alleen praktische informatie met ons, maar ook je persoonlijke ervaringen en verhalen over Brunssum. Zo laten we de stad nog meer leven.”


De gezichten achter Tourist Brunssum

Rayvano Oosting
Rayvano, 27 jaar, is geboren en getogen in Brunssum. Als echte Brunssumer is hij actief betrokken bij de lokale gemeenschap. Met veel plezier organiseert hij allerlei activiteiten. Misschien ken je hem wel van de Beach Party of de Carnaval Radio. 

Van carnaval tot politiek, Rayvano staat altijd paraat. Zijn trotsheid en enthousiasme zijn aanstekelijk. Rayvano’s belangrijkste doel: de jongeren in Brunssum bereiken. “Waarom zou je weggaan als je gewoon hier kunt blijven wonen en werken?”, zegt hij vol overtuiging.

OnsBrunssum (2 van 3) 

Yorick Titulaer
Yorick, een 29-jarige fotograaf met liefde voor Brunssum, werkt in het dagelijkse leven voor de Rijksoverheid. Daarnaast runt hij zijn eigen bedrijf in fotografie. Hoewel hij altijd in Treebeek heeft gewoond, ontdekte hij pas echt wat Brunssum te bieden heeft toen Rayvano hem rondleidde. 

Sindsdien is Yorick niet meer weg te slaan uit de stad. Brunssum heeft zijn hart veroverd. Zijn favoriete plekje(s)? “Ik hou heel erg van wandelen, dus dat zijn Schutterspark en de Brunssummerheide natuurlijk!”

OnsBrunssum (1 van 1)

Pssst..wist je dat Rayvano en Yorick elkaar voor het eerst ontmoetten op de parkeerplaats van de Efteling? Hier kwamen ze per toeval tot de ontdekking dat ze slechts drie straten van elkaar verwijderd wonen. Het was bijna alsof het lot hen samenbracht. Niet veel later kreeg Yorick de “sociale verplichting” om bij de door Rayvano georganiseerde Beach Party aanwezig te zijn. Het begin van een mooie vriendschap!

Hart voor Brunssum

Samen willen Rayvano en Yorick de verbinding met lokale ondernemers versterken en een groot bereik creëren. Onafhankelijkheid vinden ze belangrijk. Daarom delen ze (bijna) alles om Brunssum te laten stralen. “We hebben een groot hart voor Brunssum en willen graag ons steentje bijdragen.”

Dus, sla Brunssum niet over tijdens een bezoek aan Zuid-Limburg. Ontdek de verborgen pareltjes, beleef de stad en laat Tourist Brunssum je de weg wijzen naar een bruisend Brunssum!

Volg Tourist Brunssum op Facebook en Instagram.