Dit is waarom je deze vakantie met het gezin in Brunssum moet zijn!

Retteketet, kom naar Brunssum voor volop familie vakantiepret! Er is hier voor het hele gezin van alles te beleven, te proeven en te doen. Of je nu een dagje of een nachtje blijft of misschien wel de hele week, met deze 8 dingen doe je (jezelf en) de kids een groot plezier!

Brunssumse vakantiepret voor het héle gezin!

Familievakanties of uitjes in eigen land waren nog nooit zo populair. Wij snappen wel waarom Zuid-Limburg steevast in de top 3 staat. Maar hoe zit het met jou? Na het lezen van deze 8 kidsproof uitjes, ga jij vast dat uitje naar Brunssum plannen.  

8 kidsproof uitjes voor blije eitjes

Niks liever dan die pretoogjes, die vreugdenkreetjes en stralende glimlach van je kindje. Dat is wat deze 4 uitjes met ze doen. Enne, de eerste 3 liggen ook nog eens op steenworp afstand van elkaar. Hoe handig!

1. BloteVoetenPark

Op avontuur zonder schoenen, wie wilt dat nou niet? Het BloteVoetenPark in Brunssum is by far hét leukste uitje van deze vakantie. Tussen de prachtige bomen van het Schutterspark, zul je de natuur tot in je tenen beleven. Klauteren, springen, lopen én een welverdiend pauzemoment: je vindt ’t allemaal in het grootste blotenvoetenpark van de Benelux.

Pssstt… Wist je dat je er ook fleurige kunst van Brunssumse bodem kunt vinden? Illustrator Gina Derks maakte een niet te missen dromenspel van kleuren en patronen. Ga die selfie maken daar! 

Blotevoetenpad_doorkijk

2. Kinderboerderij Brunssum

Naast de werkelijk prachtige ligging van Kinderboerderij Brunssum in het Schutterspark (= must-see!), zijn er té schattige inwoners met elk een eigen naam. Van konijnen, geitjes, ratjes, pony’s, schildpadden, hertjes tot slangen. En daar houdt het nog lang niet op. Met als kers op de taart: een fantastische speeltuin. Als dat geen genieten wordt! 

Pssstt… Wist je dat bezienswaardigheden en Zuid-Limburg als vlaai en slagroom zijn? Een onafscheidelijk duo. Wij selecteerden 3 wel heel bijzondere bucketlist items van Limburgse bodem die je laten smullen van plezier. 

Tegel_geit-2

3. Gratis Speeltuinen x 20 (ja je leest het goed: 20!)

De ultieme vakantie-hit met jonge kids: een speeltuin! In Brunssum barst het ervan en ze zijn nog gratis ook. Waar je begint? Nou, gewoon hier. Want wij zetten de schaar in Brunssum en knipten het in 4 delen. Met per deel de leukste speelplekken. Ze liggen zo dicht bij elkaar, dat je niet eens hoeft te kiezen. 

Pssst… Regent het een dagje deze vakantie? Dan hebben wij de perfecte tip: de bieb in Brunssum. Ja, er zijn boeken tot over je oren, maar ook keileuke activiteiten. 

4. Waanzinnige waterpret

Het is geen vakantie als er niet één keer gezwommen is, toch?  Met z’n allen het water in of papa en mama lekker met een boekje langs de kant. Het is maar net wat je wilt. Brunssum heeft een binnenzwembad (mét een 9 meter lange stormbaan) en een natuurbad. Dus weer of geen weer, in Brunssum zwem je het hele jaar door.

5. Beleef de magie van de Sterrenwacht

Dat is nog eens een uniek uitje wat je niet snel zult vergeten: een bezoekje aan Sterrenwacht Limburg in Brunssum. Terwijl de lichte schemering zijn intrede doet, bewonder jij het magische sterrenstelsel van dichtbij door een telescoop. Hoe cool! Sowieso waan je je even in de ruimte als je bij Sterrenwacht binnenstapt. Weet jij de Grote Beer te spotten?

6. De natuur al wandelend (en spelend) verkennen 

Als er één regio is waar je naar hartenlust kunt wandelen, dan is het is het Zuid-Limburg wel. Saai? Echt niet! Deze 6 wandelingen bewijzen waarom. Ook mét kids, want er valt genoeg te ontdekken en te spelen onderweg. Iedereen blij!

7. Pret op de pedalen 

Geen leuker avontuur in de natuur dan op de fiets. Binnen no time leg je flink wat meters af, terwijl je alles om je heen opsnuift. Heerlijk! Brunssum biedt twee spectaculaire mountainbikeroutes met elk zijn eigen uitdagingen. En wist je dat Brunssum ook een écht bikepark heeft? Met een wel heel grappige bijnaam…. Alleen dat is al reden genoeg om door te lezen 😉 Zien we jou als eerste over de finish racen? 

Psst…. Geen fiets (bij je)? Geen nood! Bij Adventure Park Het Plateau huur je er gewoon eentje.

Kortom; in Brunssum zit jij deze familievakantie meer dan goed! Laat je ons (via Facebook of Instagram) weten wat jij denkt? Nóg leuker als je dan ook jouw kiekje deelt met #onsbrunssum of @onsbrunssum, dan genieten we lekker mee.