Brunssumse zangeres Ivana Wijers: een muzikaal leven vol ‘leefde en sjpass’!

Carnaval en zingen. Deze twee beste werelden zijn voor Ivana Wijers bij elkaar gekomen. In 2016 werd ze prinses van Carnavalsvereniging de Klotsköp in Brunssum, en nam ze een uniek liedje op om tijdens recepties te zingen. Na dit speciale carnavalsseizoen besloot ze haar passie voor zingen en carnaval nog meer bij elkaar te brengen. Dit pakt groots voor Ivana uit! Benieuwd naar het bijzondere verhaal vol ‘Leefde en Sjpass’? Lees dan snel verder.

Ivana Wijers is 26 jaar en geboren en getogen in Brunssum. Ivana is een rasechte Langeberger. Naast haar zangcarrière werkt Ivana als fulltime pedagogisch coach in de kinderopvang. Want naast zingen, geven ook kinderen haar heel veel energie! En dat niet alleen, ook een sushirol prikken met mensen die haar lief zijn doet Ivana graag. Leefde en Sjpass? Daar houdt ze van!

Ivana Weijers 1 Ivana Weijers 3

Passie voor zingen en carnaval

Tijdens het carnavalsseizoen van 2016-2017 was Ivana Prinses van Carnavalsvereniging de Klotsköp in Brunssum. Om recepties op een ludieke manier te vieren nam ze een carnavalsliedje op. Dit nummer zong ze dan tijdens de recepties. Ivana: “Na het speciale carnavalsseizoen als prinses wilde ik mijn passie voor zingen en mijn passie voor carnaval nog meer samenbrengen. Daarom heb ik in 2018 meegedaan aan het L1 programma: ‘Wae weurt Sjpringlaevend’. Ik werd tweede, maar ben alsnog door Dwayne Horbag van Limbo Studio’s onder de hoede genomen als solozangeres. Sindsdien is Dwayne mijn manager en beheert hij onder andere mijn boekingen en contracten. Maar bovenal maken we samen muziek!"

Pssst... wist je dat het openluchttheater bruisende evenementen organiseert, variërend van betoverende zang en dans tot onvergetelijke tributes? Ontdek de magie van live optredens onder de sterrenhemel en laat je meevoeren door de levendige sfeer van dit unieke podium!

Leedsjes succes

2020 was een speciaal jaar voor Ivana. Haar eerste eigen liedje ‘Laot ut los’ werd bekroond als winnaar van het Parksjtad Leedjes Konkoer (PLK). Daarna volgt nog meer muzikaal succes. Zo stond ze begin dit jaar in de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) en won ze heel veel publieksstemmen. De finale redde ze nét niet. Maar, Ivana gaat het gewoon weer proberen! Ivana: “Ik zou het onwijs gaaf vinden om de halve finale van het LVK dit seizoen weer te halen, de ultieme droom zou een finale plek zijn. Daarnaast zijn er nog verschillende podia zoals Kanon van het balkon, Gulpener finale en de 11e van de 11e waar ik ooit graag zou staan. Maar, er staan ook weer mooie optredens op de planning! Ik vind het ontzettend gaaf dat ik voor de tweede keer bij Aod op Nuj in Heerlen mag optreden. Samen met Wiesse Oet Zuus uit Roermond heb ik een liedje gemaakt (dat nog uit moet komen) en met onder andere dit liedje sta ik komende carnaval op de sjolefestatie in Roermond, ook super tof! Dit zijn podia waar ik normaal in het publiek stond en met grote ogen naar de artiesten keek, nu sta ik er zelf!”

Toekomstmuziek

“Mijn nieuwste liedje dat ook ingezonden gaat worden voor het LVK heet ‘Ooit’. Met dit liedje neem ik ook deel aan ‘t Broenssems leedje, het PLK en het CMC. Het liedje heeft een speciale boodschap. Er zijn al honderden liedjes geschreven over het missen van een geliefde, maar dit jaar hebben wij (Dwayne als schrijver en ik als uitvoerende) besloten om het verhaal om te draaien. Het idee dat je ooit weer met degene die je mist mag proosten, mag dansen en vieren, waar dat dan ook mag zijn. Ik denk dat iedereen wel iemand in gedachte heeft met wie je dat graag zou willen, geniet nu het nog kan en ooit, ooit vier je weer samen! Daarnaast is mijn eerste eigen live concert op 8 december in de Brikke Oave in Brunssum. Heel gaaf om dit te mogen organiseren samen met Limbo Studio’s. Het wordt een avondvullend programma met mede-artiesten, danseressen en onverwachte duetten en samenwerkingen!”

Ivana weijers 4

Muziekale boodschappen

In de liedjes van Ivana zit meestal een mooie boodschap. Ivana vertelt: “Ik vind het heel mooi om die boodschap dan over te brengen. Mijn liedjes hebben titels zoals “Leefde & Sjpass” en  “Laot ut los”. Leefde & Sjpass gaat erover dat liefde en plezier de allerbelangrijkste dingen in het leven zijn. Wees lief voor elkaar is daarom de boodschap. Laot ut los gaat over dat je soms stress en dingen moet loslaten om te genieten van het moment. Het zijn altijd boodschappen die mij nauw aan het hart liggen. Zoals Dwayne altijd zegt: ‘Je moet durven kunnen en kunnen durven’. Probeer jezelf uit te dagen om net weer dat stapje verder te komen. Ga uit je comfort zone, maar blijf dicht bij jezelf want dan ben je uniek!”

Bronvermelding foto's: L1