Ons Nieuwe Centrum Brunssum in de maak; de inspiratiewand

Heb jij deze sjieke wand al gezien? In het midden van de Kerkstraat vind je een meterslange inspiratiewand. In de gemeente wordt namelijk hard gewerkt aan de transformatie van Brunssum, aan ‘Ons nieuwe Centrum’. Het is een meerjarig (bouw)project dat de Kerkstraat en de omliggende gebieden van het centrum zal transformeren en nieuw leven zal inblazen. Wat ook in deze plannen staat: de aanleg van het Victoriapark, het groene hart van het centrum. De wand is een afscheiding tussen het braakliggend terrein - waar het Victoriapark wordt aangelegd - en de winkelstraat. Deze wand vroeg natuurlijk om een creatieve invulling!

In maart 2023 ging de eerste fase van de sloop van start, waarna er een open gebied ontstond. Wat er bedacht is? Juist! De ‘Ons Nieuwe Centrum inspiratiewand!’. Deze wand is niet ‘zomaar’ een afscheiding, maar een levendig communicatiekanaal die de verbinding maakt met de ontwikkelingen rondom ‘Ons Nieuwe Centrum’.

De inspiratiewand 

De wand is een initiatief van gemeente Brunssum en is vormgegeven door Geel Marketing en Groenergras. Door het ophalen van inspiratie en ideeën bij de Brunssumers is de wand tot stand gekomen. De inspiratiewand fungeert als podium voor Ons Nieuwe Centrum Brunssum, Ons Brunssum en de gemeente zelf. De inspiratiewand blijft staan tot de bouw daadwerkelijk begint. 

Wand Kerkstraat

Thema's en elementen 

Meer wonen, meer ontmoeten en meer diensten zijn de thema’s van ‘Ons Nieuwe Centrum Brunssum’. Naast deze zorgvuldig gekozen thema's bevat de wand ook speelse elementen onder de noemer 'Meer Ontmoeten'. Hier ontstaan hopelijk bijzonderre ontmoetingen, een weerspiegeling van de ambities van ‘Ons Nieuwe Centrum Brunssum’. Als creatieve invulling zijn er ook 'sloop-schatten' toegevoegd zoals kozijnen, sloophout en andere herkenbare elementen uit de gesloopte panden (Kerkstraat 61 t/m 61D). 

Herken jij ze terug? 

Meer Wonen:
"Voor jong & oud, in het groene, kloppende stadshart van Brunssum."


Meer Ontmoeten:
"Op het terras, tijdens het eten of bij een optreden in de stad, gezellig!"


Meer Diensten:
"Naar de kapper, naar een cursus, en natuurlijk ook lekker winkelen."

Tegel wand Kerkstraat

Extra schwung toegevoegd

Eind november 2023 hebben Betere Buren samen met een groep jonge enthousiastelingen nog wat extra schwung toegevoegd. Samen hebben ze een fingerboard skatecircuit bevestigd aan de wand. Het hele wand-traject is vastgelegd in het Stadsjournaal, met een korte toelichting door wethouder Jaimy van Dijk. Bekijk het stadsjournaal hieronder! 

 

Kom een kijkje nemen bij de wand! Gluur naar het bouwterein, lees een nieuwsbericht, neem een spannend leesboek mee voor in de minibieb, maak een ollie met je vinger skateboard, doe een potje boter kaas en eieren of ga even lekker zitten op het bankje. Het kan allemaal, en we kijken uit naar de bloeiende toekomst. Laat dit een voorproefje zijn van wat Ons Nieuwe Centrum Brunssum te bieden heeft!


Foto's door: Bernice Israel