Een nieuwe parel in Brunssum-centrum: Brasserie Goud

In het centrum van Brunssum in winkelcentrum de Parel - tegenover juwelier Van Sloun - vind je sinds kort Brasserie Goud. De nieuwe plek in Brunssum waar je diverse lekkere koffies van de bonen van Blanche Dael Maastricht kunt krijgen. De nieuwe plek waar je de meest heerlijke gebakjes- of beter gezegd - patisserie kunt eten. En de plek waar - naast dit alles - er ook nog een rijkelijk aanbod belegde broodjes op de kaart staat. Een nieuwe hotspot waar Brunssumse fijnproevers zeker hun hart kunnen ophalen en laten verwennen! De (ondernemende) gezichten achter Brasserie Goud? Met hen gingen we aan de praat.

We zitten aan tafel met Michel en hij vertelt ons dat het idee van een brasserie al een tijdje speelde. Samen met zijn broers Niels en Lars hadden ze behoefte aan een plek waar je goede koffie, lekkere patisserie en rijkbelegde broodjes kunt krijgen. Tegenover Juwelier van Sloun, waar Niels en Lars eigenaar van zijn, stond al geruime tijd het oude slagers pand leeg en te huur. Hoe tof zou het zijn als ze daar een plek zouden openen, wat tevens een aanvulling kan zijn op de belevenis van je afspraak bij Juwelier van Sloun? Een plek met een gouden randje… En zo is ontstaan: Brasserie Goud.

BrasserieGoud_Bernice1

Een fijne plek 

Kwaliteit, service en beleving moeten bij Brasserie Goud centraal staan. Het oude slagers pand heeft daarom een volledige transformatie ondergaan. De plek is onherkenbaar! Bij het betreden van de zaak worden gasten al begroet met de heerlijke geur van versgemalen koffiebonen. De koffie wordt ter plekke bereid: een barista cursus is voor het personeel verplicht. Het interieur is modern, comfortabel en vriendelijk. Denk aan goud, marmer en fantastisch gepresenteerde koffies en opgemaakte gebaksbordjes. Hier klets je urenlang met vrienden en familie, terwijl je ook helemaal tot rust komt. En dat gewoon in het centrum van Brunssum.

Ondernemen in Brunssum 

Niels en Lars zijn eigenaren van Juwelier Van Sloun. Een plek in Brunssum wat al meer dan 40 jaar een begrip is. Michel is voordat hij dit avontuur aanging zelf jarenlang bedrijfsleider geweest bij Gamma. Hier heeft hij de kneepjes van het ondernemerschap leren kennen. Michel heeft zijn vaste contract bij Gamma opgezegd om het Brasserie Goud avontuur aan te gaan. Hij vindt het spannend, maar ook weer niet. Hij kent zichzelf, zijn broers, de potentie die de plek heeft en Michel zegt: ‘Ik heb nog geen moment gehad waarvan ik dacht: ik ga naar het werk.’. En dat is een goed teken volgens Niels en Lars. Plezier en vrijheid gaan volgens de jonge ondernemers hand in hand en ze zijn ervan overtuigd dat ze met Brasserie Goud een nieuw concept neerzetten waar behoefte aan is in Brunssum. ‘En hopelijk goedlopend!’ zegt Michel lachend. Maar wij weten eigenlijk wel zeker dat met dit enthousiasme de cappuccino's, patissiers en lekkere broodjes de toonbank over zullen vliegen!

BrasserieGoud_Bernice2 BrasserieGoud_Bernice4

Foto's door: Bernice Israel