Dierenartsen in Brunssum: een beestachtig goede keuze!

Als het om de gezondheid van onze harige vriendjes gaat, wil je alleen het allerbeste. Gelukkig voor de inwoners van omgeving Parkstad, zijn er twee fantastische dierenartsen in Brunssum die uitblinken in hun zorg voor dieren. We stellen hen graag aan je voor.

Dierenartsencentrum Gardeniers

Deze plek is als een tweede thuis voor allerlei soorten huisdieren. Of je nu een hond, kat, konijn, knaagdier, vogel, of zelfs een fret hebt, ze staan voor je klaar. Mensen uit Brunssum en omgeving Parkstad zijn dol op hun vriendelijke, maar professionele aanpak. 

De dierenartsen zetten hun beste “pootje” voor, zodat elk beestje zich op zijn gemak voelt. Ze zijn niet alleen kundig en geduldig, maar ook uitzonderlijk attent en behulpzaam. Deze schone, nette kliniek heeft genoeg wachtruimte en het personeel neemt de tijd om al je vragen te beantwoorden. Dierenartsencentrum Gardeniers is gewoon een warm bad van liefdevolle zorg voor je huisdier.

Meer informatie vind je op de website.
Bezoekadres: Heugerstraat 4a Brunssum. 

Gardeniers-locatie

Dierenkliniek Drakenmolen

Dierenkliniek Drakenmolen is een andere topper in Brunssum. Hier behandelen ze geen draken - wat je misschien zou verwachten – maar wel een hele beestenboel! Honden, katten, konijnen, cavia's, fretten, hamsters, kanaries, dwergpapegaaien... je kunt het zo gek niet bedenken.

Dierenkliniek Drakenmolen denkt mee, is betrokken en geeft altijd duidelijke uitleg. Deze dierenarts heeft passie voor dieren en biedt uitstekende zorg. Zowel de dieren als de baasjes zijn hier in goede handen. En het beste nieuws voor 2024: ze concentreren al hun behandelingen op één locatie, namelijk op de Vijverlaan in Brunssum. Dus vergeet niet om je huisdier(en) daar naartoe te brengen voor de beste zorg!

Meer informatie vind je op de website.
Bezoekadres: Vijverlaan 11, Brunssum. 

Drakenmolen

Huisdiergezondheidtips

Regelmatige dierenartsbezoeken zijn essentieel om je huisdier in goede gezondheid te houden. Nu je weet waar in Brunssum je terecht kunt voor de beste dierenzorg, hebben we nog een aantal belangrijke tips. Voorkomen is immers beter dan genezen (én goedkoper).

  • Voeding: let op dat je huisdier niet te zwaar wordt. De juiste voeding is essentieel voor hun gezondheid en vitaliteit.
  • Beweging: genoeg beweging is net zo belangrijk. Houd je harige vriend actief door dagelijks te spelen en wandelen.
  • Vaccinaties: zorg ervoor dat je huisdier op tijd zijn vaccinaties krijg. Dit beschermt tegen ziekten.
  • Goede mondzorg: vergeet de tanden van je huisdier niet! Regelmatige controle helpt tandproblemen te voorkomen.

Huisdierverzekering: ja of nee?

Een vraag die vaak opkomt bij huisdierbezitters is of ze een huisdierverzekering moeten afsluiten. Wat moet je weten?

•    Of je een huisdierverzekering moet nemen, hangt af van je persoonlijke situatie en hoe je je huisdier beschouwt.
•    Het kan een slimme zet zijn, aangezien het onverwachte medische kosten dekt en gemoedsrust kan bieden.
•    Vergelijk de verschillende opties en kies wat het beste bij jou en je huisdier past. Er zijn in Nederland meerdere aanbieders. Bezoek de vergelijkingssite: www.verzekerjehuisdier.nl 

Dit waren de dierenartsen in Brunssum met als extraatje nog een aantal belangrijke tips over huisdiergezondheid en -verzekering. Geef je huisdieren alle liefde en zorg die ze verdienen, en blijf ze gezond en gelukkig houden. Ze zijn tenslotte niet alleen huisdieren, maar ook familie.