Vijver

Het verhaal achter de foto van Patrick

Onlangs stuurde vele Brunssumers hun ‘typisch Brunssumse’ plek of moment in, in de vorm van een foto. Uit deze foto’s zijn 5 winnende foto’s geselecteerd, met als resultaat een prachtige set ansichtkaarten! Achter iedere winnende foto zit ook een verhaal. Elke fotograaf vertelt ons waarom ze die foto op die plek gemaakt hebben en waarom deze plek zo belangrijk voor ze is. Éen van de winnende foto’s is deze, de o zo herkenbare eenden die altijd te vinden zijn in het Vijverpark.

 

Het verhaal van Patrick

Patrick: ‘Het Vijverpark. De geliefde plek voor communie en trouwfoto’s, een mooie wandeling rond de vijver, ganzen en eenden, sporten en spelen, het Openluchttheater. Het is het hart van Brunssum.’

Patrick is geboren en getogen in Brunssum. Vroeger al, ging hij met zijn klas schaatsen op de vijver in het Vijverpark. Als jonge gast ging hij in het gezellige Brunssum op stap. In zijn jeugd zijn er dus heel veel herinneringen gemaakt in Brunssum, dat voor hem altijd als ‘thuis’ is blijven aanvoelen. 

Ondanks dat verhuisde hij met zijn vrouw en kinderen naar Hoensbroek. Toen de kinderen hun communie moesten doen was er al snel beslist waar de communiefoto’s gemaakt zouden worden: In het Vijverpark natuurlijk!

De gezelligheid van Brunssum, een ijsje pakken, een rondje doen. De zuid Europese sfeer die het park ademt. Iedereen heeft er weleens een rondje gemaakt. Wandelend in het Vijverpark komen de eigenwijze vrienden je altijd luidkeels tegemoet. De eenden in het Vijverpark horen er thuis en laten zich zeker niet sturen! Desondanks slaagde Patrick er goed in om hun eigenwijze karakter vast te leggen in deze prachtige plaat!