Brunssum Centrum zoekt nieuwe buur-ondernemers!

Hey, buur! Dát is iets wat je in Brunssum Centrum straks hopelijk veelvuldig hoort.
Het is namelijk de plek waar Brunssumse ondernemers al jaren hun hele ondernemers hart- en ziel leggen in hun onderneming. En het is ook de plek waar het in de toekomst nog meer moet gaan bruisen van het ondernemerschap. Ideaal voor jouw (startende) onderneming, toch? En psst… er zijn regelingen die dat ook financieel extra aantrekkelijk maken. Dus: ben jij of ken jij die nieuwe buur?

Hallo, Brunssum

Het centrum van Brunssum gaat in de steigers, want de plannen zijn ambitieus met hoofdletter A. Het moet dé groene en gezellige hotspot van Zuid-Limburg worden. Voor nu én straks. Want ook toekomstige generaties moeten op-en-top kunnen profiteren van het aantrekkelijke centrumgebied. Speciale aandacht is er voor de ondernemer. Niet gek, zij bepalen natuurlijk voor een groot deel de aantrekkingskracht van het nieuwe centrum. Er wordt daarom van alles uit de kast gehaald om ondernemers in Brunssum te houden en nieuwe ‘buren’ aan te trekken. Je leest er hieronder alles over. Oeh! Wij krijgen gewoon nu al zin om door de straten te banjeren! 

Hallo, Ondernemers

Dat Brunssum aantrekkelijk is voor ondernemers, dat verklapten we al eerder. Ja, de nieuwe look van het centrum speelt daarin zéker een rol maar er is meer. Zo word jij als (startende) ondernemer kosteloos – ja, je leest het goed – begeleid bij jouw:

Én zijn er maar liefst 5 regelingen in het leven geroepen die het voor ondernemers financieel gezien aantrekkelijk maken om in Brunssum te blijven of er naartoe te komen. Of je nu actief bent/ wordt in de horeca, leisure, dienstverlening of consumentverzorging: aan iedereen is gedacht. 

Hallo, Kerkstraat

Daar begint de bravoure nu al langzaam vorm te krijgen. Heb jij ze al zien hangen? Op elk beschikbaar pand in het winkelgebied vind je namelijk de ‘Kom jij hier ondernemen?’- sticker terug. Deze sticker leidt je, door de QR-code te scannen met je telefoon, direct door naar Stichting Streetwise. Zij helpen jou je ondernemersdroom waar te maken, dus je kunt je direct aanmelden voor een oriënterend gesprek! Om gezamenlijk af te trappen plakten ondernemers, stichting Streetwise én de burgemeester onlangs de allereerste sticker op een beschikbaar pand in de Kerkstraat. Dit ging gepaard met een gezellig bakje koffie en appeltaart want dat is wat buren doen, toch?

Sticker_nieuwe_buur2022-04-12 Gemeente Brunssum Nieuwe Buren 03 2022-04-12 Gemeente Brunssum Nieuwe Buren 05 2022-04-12 Gemeente Brunssum Nieuwe Buren 08 2022-04-12 Gemeente Brunssum Nieuwe Buren 09

 

Je proeft het al: in Brunssum sta je er niet alleen voor. Genoeg regelingen, puike plannen en ook wordt er samen gewerkt aan oplossingen of aan ideeën om het centrum onderscheidend op de kaart te zetten. Van lokale cadeaukaarten tot gezamenlijke promotie. Dus: wat zeg je ervan? Word jij er de nieuwe buur?