Bloemenhart verrast met een bloemetje voor ouderen

Sinds 2017 is de Stichting Bloemenhart actief in Brunssum.

De Stichting doet wat de naam al zegt: de vrijwilligers delen bloemen uit met een hart. Bloemenhart schenkt aandacht aan mensen die daar in het bijzonder behoefte aan hebben. Vaak zijn dat mensen die wat ouder zijn en alleen wonen. Veel thuis zijn. Vaak niet weg kunnen. En juist daarom een lief gebaar speciaal waarderen. Zoals een bloemetje van iemand. Van een bekende of een dierbare.

Emotioneel

Elke eerste donderdag van de maand gaan de vrijwilligers van Brunssum rond. Ze bellen aan en overhandigen een boeketje bloemen aan ouderen.

Vrijwilliger Tristan Canisius: "De reacties van de ouderen zijn heel erg verschillend. De meesten zijn natuurlijk superblij. Sommigen zijn emotioneel, omdat ze het totaal niet verwachten. Wat je vooral merkt is dat je met iets heel kleins iets heel moois kunt betekenen voor deze ouderen."

Ook organiseert Bloemenhart elke eerste donderdag van de maand een middag vol leuke activiteiten voor mensen die behoefte hebben aan even een beetje gezelligheid of gewoon samenzijn.

Tip: wil je het boeket nóg persoonlijker maken? Studio Poppybird verzorgt hartverwarmde en liefdevolle (gepersonaliseerde) illustraties!

Iemand verrassen?

Wil je graag iemand - bijvoorbeeld je oma, of een buurvrouw - verrassen met een bloemetje? Neem dan contact op met Bloemenhart. Zij regelen het voor je en brengen persoonlijk het boeketje langs.

Ga naar Facebook, Bloemenhartbrunssum, of kijk op www.bloemenhartbrunssum.nl.