Droomgaard-West: Een tuin voor iedereen!

Je kunt er genieten én leren: de Droomgaard gelegen aan de Wijenweg in Brunssum.

Je kunt er genieten én leren: de Droomgaard gelegen aan de Wijenweg in Brunssum. Je vindt hier volkstuintjes, een prachtig aangelegde vijver, er wordt groente verbouwd en honing gewonnen. Ook krijg je er verse eitjes van de kippen die er rondlopen en er is zelfs een heuse steenoven waar op zijn tijd vers brood én pizza’s worden gebakken. Een prachtig stukje Brunssum dus! Als alles in bloei staat is het er werkelijk genieten!

Pssst... wist je dat In den Lemmender ook volkstuinen heeft waar je zelfs je eigen vlaaien kunt bakken? Bekijk het artikel hier!

Natuuronderwijs

De scholen uit de wijk maken veelvuldig gebruik van de Droomgaard. Kinderen leren hier omgaan met planten, bloemen en beestjes. Natuuronderwijs is enorm belangrijk voor kinderen. Zo weten ze waar hun voedsel vandaag komt en krijgen ze meer respect voor de natuur. Niet uit een boekje maar juist met de handen in de klei komen kinderen er spelenderwijs achter hoe een zonnebloempitje uitgroeit tot een prachtige zonnebloem.

Filmpje gemaakt door: Upendi

Zelf tuinieren?

Heb jij altijd al een eigen (volks)tuin willen hebben? In de Droomgaard liggen nog tuintjes vrij. Is een echt tuintje je te groot? Ook zijn er nog 1-meter bakken beschikbaar. Deze zijn met name geschikt voor mensen die geen behoefte hebben aan een grotere tuin of enigszins beperkt zijn in hun mobiliteit. Ook voor kinderen zijn de bakken perfect om de eerste kneepjes van het vak te leren!

Informatie vind je via de Facebook pagina van de Droomgaard!

 

Foto's gemaakt door: Foto's Brunssum (https://www.facebook.com/fotos.brunssum/)