Kringlopen in Brunssum: hier moet je zijn!

Duurzaam en unieke vondsten; kringloopwinkelen is populair en ontzettend leuk! In Brunssum kennen we het woord kringloopwinkel ook wel. Er is namelijk een van de beste kringloopwinkels uit Zuid-Limburg gevestigd in Brunssum: Stichting Kringloopcentrale Parkstad. Hier scoor je de mooiste tweedehands koopjes, de meest unieke items én het assortiment reikt echt mijlenver. Twee verdiepingen volproducten. Antiek, Brocante, Vintage, en nieuw. Je kijkt je ogen uit!

Een tweedehands leren jack, een teak houten vintage tafel, Lp’s, kilo’s gereedschap, nieuwe en oude boeken, prachtige schilderijen, retro krukjes en stoelen. Het maakt niet uit wat je zoekt: Kringloop Centrale Parkstad heeft het in het assortiment. Je wordt buiten al hartelijk verwelkomd; de tuinstoelen, tafels, terracotta potten en andere tuinartikelen lachen je toe en vragen om meegenomen te worden. Zodra je de winkel binnenloopt is het niet veel anders. Tegels met de meest inspirerende wijsheden, of de meest absurde dingen. Overal staat wel iets. Je weet bijna niet waar je moet kijken. Van oude items uit grootmoeders tijd tot hartstikke nieuwe producten in verpakking. Niets kopen? Dat gaat je hier écht niet lukken!

Lamp Brocante

Pssst... wist je dat er jaarlijks op meerdere plekken in Brunssum Garage-sales worden georganiseerd? Ook hier vind je bijzondere kringloop vondsten. Bekijk de evenementenkalender voor meer informatie!

Stichting Kringloop Centrale Parkstad

Stichting Kringloop Centrale Parkstad (SKCP) is een non-profitorganisatie in de vorm van een leer/werkbedrijf in Brunssum. Het team houdt zich dagelijks bezig met het inzamelen en herstellen van gebruikte huisraad en met diverse projecten op het gebied van werkgelegenheid. Denk aan het inzamelen van producten via ophaal- en inboedelservice, het repareren van producten en de uiteindelijke verkoop in de kringloopwinkel in Brunssum. SKCP biedt (tijdelijke) werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de reguliere arbeidsmarkt én stimuleert de circulaire economie. Een prachtige win-win situatie!

Tips voor succesvol kringloopwinkelen bij SKCP

Succes in de Brunssumse kringloop? Wij hebben de tips voor je. Plan je bezoek op rustige momenten, zo heb je meer tijd om in alle rust door de producten te snuffelen. Vermijd weekenden - dit zijn tijden wanneer het natuurlijk altijd drukker is in winkels. Wees creatief. Kijk verder dan je neus lang is: de huidige staat van een product zegt niets over de
mogelijkheden. Denk aan upcycling! En als laatste tip: volg SKCP op Facebook, hier plaatsen ze wekelijks updates over nieuwe binnenkomers in hun assortiment! Dus…De schatten wachten op je!

Tegeltje Bureau

Openingstijden winkel:

Dinsdag t/m zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur is de winkel geopend. Adres: Haefland 7, Brunssum. Nieuwsgierig naar een voorproefje? Bekijk de website en de Facebook pagina!