Stenen in de tuin eruit, groen erin: op bezoek bij Angelique

Sinds begin dit jaar is de gemeente Brunssum aangesloten bij de landelijke stichting Steenbreek. Samen maken Brunssum en Stichting Steenbreek zich sterk voor meer groen in de openbare ruimte, maar ook in privétuinen. Het doel is mensen bewust te maken van de positieve gevolgen van vergroening van Brunssum. Als aftrap werden er in maart samen met NMF en IVN Limburg 30 bomen weggeven aan inwoners van Brunssum. Angelique Cremers is een van die inwoners die een Malus Evereste, een sierappelboom, heeft mogen ophalen... Wij zijn benieuwd naar haar verhaal!

Angelique Cremers is een jarenlange inwoner van de gemeente Brunssum. De groene omgeving, zoals de Brunssummerheide, is datgene wat Brunssum voor Angelique zo bijzonder maakt. Toen ze hoorde van de actie ‘Plan Boom’ waarbij gratis bomen werden uitgedeeld aan bewoners, was ze meteen enthousiast. “Ik zag de oproep voorbij komen via sociale media en in de Limburger. Ik vind het heel goed dat de gemeente veel aandacht besteedt aan het behoud en ontwikkeling van groen in Brunssum. Mijn complimenten hiervoor, een erg leuk initiatief. Daarom wilde ik zeker aan het project meedoen. Een leuke manier om bezig te zijn met vergroening!”

Steenbreek_Jacqueline-5

Pssst... wist je dat naast aandacht voor een groenere leefomgeving de Gemeente Brunssum ook druk bezig is het het vernieuwen van Ons Nieuwe Centrum. Bekijk hier de laatste nieuwtjes!

Plaats maken voor meer groen

Angelique houdt wel van tuinieren, vooral samen met haar man. Voor moederdag kreeg ze van haar kinderen een prachtig cadeau: jonge platanen om haar tuin verder te vergroenen. Maar dat niet alleen, ook de stenen in de achtertuin gaan er op den duur uit om plaats te maken voor meer groen. Angelique en haar man zijn druk bezig met ideeën over het planten van nieuwe bloemen en planten. “We zijn wel bewust bezig met vergroenen van onze tuin, maar ook bewuster bezig met energie en duurzaamheid. We hebben al zonnepanelen op ons dak liggen, en we ondernemen meer met de fiets als dat mogelijk is. En we proberen dus onze tuin meer te vergroenen. Het gratis boompje van de gemeente was een mooie toevoeging en staat te bloeien in onze voortuin. We hopen op deze manieren ons (kleine) steentje bij te dragen!”

Steenbreek_Jacqueline-2

Meer weten over Stichting Steenbreek? Lees dat het artikel: 
Een groene, gezonde leefomgeving; Stichting Steenbreek in Brunssum