Bezienswaardigheden Zuid-Limburg | 3 x bijzonder Brunssum

Bezienswaardigheden in Zuid-Limburg is als vlaai en slagroom: het hóórt gewoon bij elkaar. Zuid-Limburg zit er vol van en wij zoomen voor je in op misschien wel de meest onbekende parels van de Limburgse bezienswaardigheden. Hiervoor maken we een rondje in regio Brunssum. Welke van de 3 kende je al?

Bezienswaardigheden Zuid-Limburg 

Een vakantie in eigen land was nog nooit zo populair en niet voor niets prijkt Zuid-Limburg bovenaan menige bucketlist. Het landschap, de cultuur, de lokale keuken én de mensen; dat is wat naar Limburg doet verlangen. En dat snappen wij maar al te goed! We gingen daarom voor je op pad om net even wat andere plekjes voor je te verzamelen. Komen ze:

3 bijzondere plekken die op je Limburgse bucketlist moeten

We lichten 3 parels voor je uit en fluisteren je ook meteen wat insidertips in. Hoe handig! Ga jij deze bezienswaardigheden in Zuid-Limburg binnenkort testen? Tip gerust ook je vrienden, ouders of collega’s die in tripje naar Limburg hebben gepland. 

1. Spirituele Clemensdomein

Deze witte parel staat als een trotse pauw aan de horizon. Een plek waar het rijke verleden tot leven komt. Het Clemensdomein is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot meest spirituele plek van Nederland. Dat alleen al is een reden om het op je bucketlist te zetten. Wat je mag verwachten van dit rijksmonument? Er is een idyllisch kerkje, een Lourdesgrot en je vindt er ook het grafmonument van de Baron de Negri. Voor een lokale lekkernij plof je neer in het Paviljoen.

m

Foto: Clemensdomein.nl

Pssstt… wist je dat er rondom het domein hard gewerkt wordt aan een prachtig park? Het groener dan groene Clemenspark dompelt je in het verleden, met dwars erdoor heen de welbekende fiets- en wandelroute Beekdaelenroute. Eind augustus 2022 moet het klaar zijn, dus zet het maar vast op je kalender. 

2. Magische Mural

Helemaal urban zijn de magische murals die je aandacht vangen als geen ander. In Brunssum Noord, aan de Henry Dunantstraat, vind je het indrukwekkende portret van een mijnwerker. Een parel in zwart-wit van de hand van kunstenaar Hendrik Beikrich. Geen kleine jongen die mural, want hij is maar liefst 36 (!) meter hoog en 13 meter breed. Niet te missen! Als je Brunssum naar Sittard rijdt zie je hem dan ook vanzelf.

1

Foto: 1limburg.nl

 

Pssstt… Smaakt dit muurschilderij naar meer? Tijdens deze wandelroute bij de Roode Beek wacht je ook nog een bijzonder exemplaar. Vergeet je camera niet!

3. Schutterspark

Het oudste volkspark van Limburg vind je in Brunssum: het Schutterspark. Heerlijk struinen door bos en heide genietend van al het moois dat moeder natuur ons te bieden heeft. Er is plek genoeg, want het park telt maar liefst zo’n 80 hectare. Deze Zuid-Limburgse bezienswaardigheid is 100% kidsproof, want er zijn tal van kinderattracties. Van een topper van een kinderboerderij, Blotevoetenpark, speeltuin, modelspoorlijn tot klimpark: het is er allemaal. 

2

Foto: visit Zuid-Limburg

Pssstt… gaat jouw hartje sneller kloppen van parken? Sla dan het Vijverpark ook niet over. Middenin het park zit namelijk een uniek Openlucht Theater verborgen, dat ook voor een deel op bijzondere wijze is overdekt. Ga dat zie-hien!

Kortom; deze 3 bijzondere bezienswaardigheden van Zuid-Limburg zijn zeker bucketlist-waardig als je het ons vraagt. Laat je ons (via Facebook of Instagram) weten wat jij denkt? Deel ook gerust jouw kiekje!