Praktisch én gezellig: jij helpt toch ook mee aan een nóg schoner Brunssum?

Wonen en leven in een schone woonomgeving betekent meer woon- en leefgenot voor jou als mens, blijkt uit onderzoek. Ben jij het hier als Brunssumer klinkend mee eens? Dan is dit je kans, want je kunt hier heel eenvoudig een bijdrage aan leveren

Prikken en babbelen tegelijk

Sinds vorig jaar zijn er groepen vrijwilligers actief in héél Brunssum. Zij maken hun eigen mooie stukje Brunssum samen schoon, door op zoek te gaan naar zwerfvuil in de buurt. Dit is niet alleen praktisch, maar zéker ook gezellig! Tijdens het opruimen ontmoet je andere mensen en is er ruimte om je buurtgenoten beter te leren kennen.

Hoe doe ik mee?

Eigenlijk zijn er weinig voorwaarden om mee te doen. Het verzamelde zwerfafval wordt opgehaald door de gemeente, je hoeft dus niet je eigen container te gebruiken voor het zwerfvuil dat je vindt. 
De spullen die nodig zijn voor het opruimen, zijn via verschillende contactpersonen te krijgen. 

Brunssum is opgedeeld in vijf gebieden: noord, zuid, oost, west en centrum. Per gebied is er één contactpersoon.  Wil je mee doen of gewoon meer informatie? Check in welk gebied jij woont én bij welk contactpersoon je terecht kunt. Door het contactpersoon van jouw gebied een mail te sturen heb je snel de informatie die je zoekt!  

Gebied Contactpersoon Emailadres
Zuid Henri Ummels Henri.ummels@ziggo.nl
Noord Bart van Lubeek brunssumnrdschoon@outlook.com
Centrum Sijtje Terpstra brunssumcentrumschoon@outlook.com
Oost John Hermans info@john-hermans.eu
West Bob Evers samensteedsschoner@gmail.com

Buurtnetwerk

Twijfel je in welk gebied jouw straat valt? Vul dan jouw postcode in op de webpagina https://www.buurtnetwerkbrunssum.nl/. Hier vind je ook allerlei andere informatie over wat er leeft in jouw wijk. Zeker leuk om eens te bekijken dus!

World Cleanup Day óók in Brunssum

Last but not least nog een kleine aankondiging. Op zaterdag 21 september 2024 is het de volgende World Cleanup Day. Ook in Brunssum wordt hier aandacht aan besteed en gaan er mensen op pad. Ook hier kun je je vrijblijvend, via de contactpersonen, voor aanmelden.

 
thumbnail_image0  
   

Foto's door Foto's Brunssum & Wendy Bedet