Een zomers Brunssums aardbeien toetje met Carlijn

Wij verzamelen Brunssumse recepten. Waarom? Omdat lekker eten in Brunssum een basis is waar je niet omheen kunt. Alle Brunssumsers zijn gek op lekker eten, sterker nog: er zijn voldoende gerechten te vinden die gemarkeerd worden als favoriet!. Eten verbindt ons met elkaar, dus daarom delen we favoriete recepten van Brunssumers. Kokkerellende Brunssumsers klaar? Koken maar!

In deze eerste editie van Brunssumse recepten spreken we met Carlijn! Zij zal jullie voorzien van zomers recept, toepasbaar bij héél veel gelegenheden. Eigenlijk gewoon een Gouwe ouwe, good old chocolade recept. Lees je mee?

Carlijn Hermans is  30 jaar oud. Ze werkt al sinds haar 16e bij een chocolade winkel genaamd Rousseau. Ze heeft in verschillende vestigingen van de chocolaterie gewerkt, en sinds twee jaar in Brunssum. Het bevalt haar goed in Brunssum. Ze woont er niet, maar de gastvrijheid die ze ontmoet maakt dat ze Brunssum als een thuis ervaart.

Een leven vol chocola!

Carlijn werkt al haar halve leven met chocolade. Hierdoor is een echte passie voor chocolade ontstaan. Ze vindt het belangrijk dat het een eerlijk product blijft. En dat betekent: Fair trade. Eerlijke chocolade, geproduceerd op een eerlijke manier. En chocolade maakt haar ook creatief. 'Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het versieren of vieren met chocolade' zegt Carlijn. Tijdens het EK maakt ze bijvoorbeeld leeuwtjes van chocolade. Eigenlijk is chocolade perfect voor elk seizoen, elke gelegenheid, elk uur van de dag. Chocolade houdt je jong en maakt je blij, zegt ze. En dat al een half leven lang!

Toetje 1

Pssst... wist je dat je jouw culinaire verwennerijen perfect kunt combineren met een actieve levensstijl in OnsBrunssum. Laat je inspireren en kom in beweging!

Hoe maak je het Aardbeien-chocolade toetje van Carlijn:

Gerecht: Aardbeien-chocolade toetje 

Ingrediënten: aardbeien, chocolade, prikkers en eventueel extra versieringen (chocolade vlokken, hagelslag ect.)

Belangrijkste tip: Neem de tijd!

Bereidingswijze:

  • Zet een pannetje water op het vuur. Plaats een kommetje in het water. Breng het water vervolgens aan de kook.
  • Op het moment dat het water kookt, zet de temperatuur lager. Dat voorkomt oververhitting.
  • Leg kleine stukjes chocolade in het kommetje. Laat de chocolade smelten. Help het smeltproces door regelmatig te roeren. Blijf dit doen tot de chocolade stroperig is. Tip: voeg een beetje olijfolie toe. Hiermee maak je de chocolade wat smeuïger. Geen water of melk!
  • Neem een aantal stukjes aardbei op een bord. Verdeel de warme, gesmolten chocolade over de stukjes aardbei. Wil je nog extra versieringen aanbrengen, bijvoorbeeld met vlokken of hagelslag? Doe dat als de chocolade nog warm is.
  • Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur. Zet het bord vervolgens enkele minuten in de koelkast. Door deze afkoeling ontstaat een lekkere krokante chocoladelaag.

Het aardbeien-chocolade toetje is prima te combineren met een fris zomers gerecht of natuurlijk als afsluiter bij een BBQ. Tip: drink er een rosé bij, of een glaasje bubbels.

In dit recept kun je de chocolade uiteraard ook combineren met andere soorten fruit!

Smakelijk!

Toetje 2