Dit is waarom je deze vakantie met het gezin in Brunssum moet zijn!

Retteketet, kom naar Brunssum voor volop familie vakantiepret! Er is hier voor het hele gezin vanalles te beleven, te proeven en te doen. Of je nu een dagje of een nachtje blijft of misschien wel de hele week, met deze 4 dingen doe je (jezelf en) de kids een groot plezier!

Brunssumse vakantiepret voor het héle gezin!

Familievakanties of uitjes in eigen land waren nog nooit zo populair. Wij snappen wel waarom Zuid-Limburg steevast in de top 3 staat. Maar hoe zit het met jou? Na het lezen van deze 4 kidsproof uitjes, ga jij vast dat uitje plannen.  

4 kidsproof uitjes voor blije eitjes

Niks liever dan die pretoogjes, die vreugdenkreetjes en stralende glimlach van je kindje. Dat is wat deze 4 uitjes met ze doen. Enne, de eerste 3 liggen ook nog eens op steenworp afstand van elkaar. Hoe handig!

1. Klimpark 'het Plateau'

Het klimpark in Brunssum is dé plek waar jij tot grote hoogte komt. Letterlijk en figuurlijk. Je kunt er namelijk tot 8 meter de hoogte in. En je zult je grenzen verleggen met bijvoorbeeld een potje bijlwerpen of boogschieten. Ook een mountainbike huren en door de prachtige natuur scheuren behoort tot de opties. Durf jij het aan?

Pssstt… wist je dat je in Zuid-Limburg naar hartenlust kunt wandelen. Saai? Echt niet! Deze 6 wandelingen bewijzen waarom. Ook mét kids. 

Klimpark Brunssum 04

2. BloteVoetenPark

Op avontuur zonder schoenen, wie wilt dat nou niet? Het BloteVoetenPark in Brunssum is by far hét leukste uitje van deze vakantie. Tussen de prachtige bomen van het Schutterspark, zul je de natuur tot in je tenen beleven. Klauteren, springen, lopen én een welverdiend pauzemoment: je vindt ’t allemaal in het grootste blotenvoetenpark van de Benelux.

Pssstt… Wist je dat je er ook fleurige kunst van Brunssumse bodem kunt vinden? Illustrator Gina Derks maakte een niet te missen dromenspel van kleuren en patronen. Ga die selfie maken daar! 

Blotevoetenpad_doorkijk

3. Kinderboerderij Brunssum

Naast de werkelijk prachtige ligging van Kinderboerderij Brunssum in het Schutterspark (= must-see!), zijn er té schattige inwoners met elk een eigen naam. Van konijnen, geitjes, ratjes, pony’s, schildpadden, hertjes tot slangen. En daar houdt het nog lang niet op. Met als kers op de taart: een fantastische speeltuin. Als dat geen genieten wordt! 

Pssstt… Wist je dat bezienswaardigheden en Zuid-Limburg als vlaai en slagroom zijn? Een onafscheidelijk duo. Wij selecteerden 3 wel heel bijzondere bucketlist items van Limburgse bodem die je laten smullen van plezier. 

Tegel_geit-2

4. Gratis Speeltuinen x 20 (ja je leest het goed: 20!)

De ultieme vakantie-hit met jonge kids: een speeltuin! In Brunssum barst het ervan en ze zijn nog gratis ook. Waar je begint? Nou, gewoon hier. Want wij zetten de schaar in Brunssum en knipten het in 4 delen. Met per deel de leukste speelplekken. Ze liggen zo dicht bij elkaar, dat je niet eens hoeft te kiezen. 

Pssst… Regent het een dagje deze vakantie? Dan hebben wij de perfecte tip: de bieb in Brunssum. Ja, er zijn boeken tot over je oren, maar ook keileuke activiteiten. 

Kortom; in Brunssum zit jij deze familievakantie meer dan goed! Laat je ons (via Facebook of Instagram) weten wat jij denkt? Nóg leuker als je dan ook jouw kiekje deelt met #onsbrunssum of @onsbrunssum, dan genieten we lekker mee.