Frituur Brunssum | 17 x trek in dé lekkerste snack

Op zoek naar een frituur? Brunssum is dé plek voor een lekkere snack. For real! Niet iedereen weet ‘t misschien, maar van heinde en ver komen mensen naar Brunssum voor zelfgemaakte bamiballen, sudderende satésaus of kakelverse oma friet. Tijd voor een smakelijk rondje Frituur Brunssum. Mmm. Kun je het ook al ruiken?

Tour de frituur Brunssum: 17 x trek in een lekkere snack

Een frituur is een must-have voor elke stad, toch? Dát heeft Brunssum maar al te goed in de oren geknoopt, want ze zijn er genoeg. En niet de minste, want mensen reizen niet voor niks een tijdje voor de best-off-the-best. Wij snappen de liefde tussen frituur en Brunssum wel na onze proefronde langs maar liefst 17 snackplekken. Een en al lekkernij én hele leuke (vak)mensen: wat wil je nog meer? Klaar voor de Toer de Frituur Brunssum? Daar komen ze (in willekeurige volgorde):

1. ‘t Smulhuis – Van Den Broek 

Het Smulhuis is een begrip in Brunssum, al 75 jaar! Wie kent de befaamde bamibal niet? Alle snacks worden hier zelf bereid tot en met de mayonaise aan toe. Jammie! Dat móet je gewoon gaan proeven! Een echte familiezaak waar zich inmiddels de 4e generatie met hart en ziel inzet voor kwaliteit. Neem plaats in cafetaria of restaurant of bestel gemakkelijk online

2. Onze frietwinkel

Heerlijke verse frietjes uit een traditionele puntzak, als dat geen smullen is! Favorietjes zijn de zelfgemaakte toppers als de satésaus, Spoetnik of de hete kip. Ook in deze frituur in Brunssum is de keuze reuze. Met extra aanbod voor de vegetariër. Om mee te nemen of ter plekke op te eten: het kan allebei. Check de website van de Frietwinkel en begin maar vast met watertanden. 

3. Cafetaria de Langeberg

Smikkelen in de Akerstraat doe je bij Cafetaria de Langeberg. Er is genoeg plek om binnen te zitten, maar meenemen mag altijd. Het zuurvlees is al jaren dé favo keuze, maar ook broodjes en salades prijken op de kaart. Met regelmatig aantrekkelijke deals die je op hun website vindt. Dat wordt lekkerbekken! 

4. Snack Drive in

Deze frituur in Brunssum is met zijn felle gevel en gezellige picknicktafels niet te missen. Al heel wat jaren een vertrouwd gezicht in Brunssum en dat proef je. Met een wisselend weekmenu (dat je op Facebook vindt), kun je rustig iedere week langs gaan 😉 

5. Friture Os Sjefke

Je ruikt het al als je Eggelaan binnenloopt: de honger makende geur van Os Sjefke. Stap je deze frituur in Brunssum binnen, dan wacht daar meteen een vriendelijk gezicht. Met verschillende frites en snacks is een smakelijke avond nabij. En parkeerhavens voor de deur: hoe handig!  

6. Frituur Proche

In hartje centrum zit deze topper met z’n lekkere oerfriet en diverse snacks. Met een frietje in de ene hand en een snack in de andere, maak je zó een rondje over het gezellige Lindeplein. Liever even zitten? Plof dan neer op het terras. Het menu lees je vast op hun Facebookpagina. 

7. Grill Snack Zheng Liu

De frietjes van Grill Snack Zheng Liu in Brunssum zijn zelfgesneden. Je weet wel: van die heerlijk dikke frieten. Mmmm! Liever (dunne) Franse frietjes? Die zijn er ook. Hoe fijn dat je gewoon kunt kiezen. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon allebei nemen, ha! 

8. Het Heufke

Van snacks tot schotels: het Heufke heeft het! Met extra uitgebreid aanbod aan hamburgers om je vingers bij af te likken. Enne, heb je geen zin om de deur uit te gaan, maar wil je toch wat lekkers peuzelen? Dan heb je geluk: want deze frietjes worden gewoon thuisbezorgd. 

9. Friture De Leeuw

Lekkere frieten met een gezellige ‘babbel’ on the side: dat is waar het bourgondische leven voor staat. En daarvoor ben je bij Friture de Leeuw van Frank aan het juiste adres. Onze maag brult al van de honger, die van jou ook? 

10. Friture Paula

Bij deze frituur aan de Rumpenersstraat in hartje Brunssum hoef je niet lang te wachten om je honger te stillen: een smakelijke portie patat en kraakverse snack staat zo voor je neus. Wanneer schuif jij bij Paula aan? 

Pssst... wist je dat je bij verschillende deelnemers ook de OnsBrunssum Cadeaukaart kunt inleveren? Check hier de deelnemers!

11. Friture Du Nord

In het noorden van Brunssum leidt de geur je vanzelf naar de gelijknamige zaak. Hallo, Friture du Nord. Hallo, zeer ruim aanbod. Hallo, verse Shoarma en Döner uit eigen keuken. Als dat geen snoepen is! Honger? Neem hier alvast een voorproefje. 

12. Cafetaria Treebeek

Vriendelijkheid staat hier hoog in het vaandel en dat merk je dan ook meteen als je binnenkomt. Voor de kleintjes is er een speelhoekje, dus die gaan graag mee! Eerst spelen, dan een patatje smullen is altijd een goed idee. 

13. Cafetaria 't Heukske

De naam zegt het al: op de hoek van de Langeberglaan moet je zijn als je in mood bent voor frietjes en snacks. Genoeg parkeerplek in de buurt. En in de zomer plof je lekker met de kids op het bankje in de speeltuin. Hoe leuk! 

14. Snackbar Friecoenda

Al jaren een Brunssums begrip deze snackbar met volop keuze van broodjes tot schotels. Geen zin om de deur uit te gaan? Ha, bij Friecoenda bestel je gewoon online via je luie stoel en brengen ze al het lekkers aan huis. Dat is nog eens makkelijk!

15. Cafetaria de Nieuwe Egge

Een parel aan de Peerdendries: dat is deze cafetaria. Heb je na de lekkere snack, nóg trek? Neem dan een lekker ijsje of een milkshake! En ow ja, heb je de zelfgemaakte gehaktballen al geproefd? Kijk hier voor een kleine sfeerimpressie. 

16. De Rotonde

Bijna de hele week is ie open: de Rotonde en je bestelt alvast online. Hoe fijn is dat! Favorietjes van de vaste klanten zijn de Big American Burger, de frietjes ribvlees en de sappige spareribs. Uiteraard het lekkerst met een frietje ernaast. Wat is jouw top drie?

17. De Gouden Keet

Deze frituur in Brunssum is misschien klein van stuk, maar groots in genieten. Door de blauwe kleur en de heerlijke geur is ie niet te missen. Wanneer loop jij er binnen voor een lekkere snack of frietje speciaal? Alvast smakelijk smullen!  

Ok, je bent wel even bezig aan deze Toer de Frituur Brunssum, maar man wat is het genieten. Ja, toch? Jammie! Laat je ons (via Facebook of Instagram) weten wat jouw favo Brunssumse snack-plek is? Wie weet maken we dit lijstje dan samen nóg wel langer.