De magie áchter Christmas Village Brunssum

Brunssum is (meer dan!) klaar voor de kerst en pakt groter dan groots uit met een 10.000 m2 tellend magisch kerstspektakel. Maar hoe zit het eigenlijk met de magie achter de schermen? Ook daar sprankelt het volop! Een enthousiast bestuur vertelt over hoe dit kerstfestijn, dat uit liefde voor is Brunssum geboren, uitgroeide tot een unieke happening. Lees mee en maak je op voor kerstkriebels to-the-max!

Aan de lijn namens het hele bestuur van Christmas Village Brunssum, hebben we de voorzitter: Guido Kokkelkoren. Vrijwel direct varen we mee op zijn aanstekelijk enthousiasme en kunnen niet wachten tot het 17 december is. Want dan barst het los en komt Brunssum letterlijk tot leven… Daarover later meer, eerst duiken we een stukje terug in de tijd. 

KerstTeam-PascalMoors.JPEG-2

Zoveel in zijn mars

Het begon allemaal met liefde voor (samenhorigheid in) Brunssum. Guido vertelt: ‘Er is hier genoeg leuks te doen, maar met kerst bleef het 2 jaar stil. Zo jammer, want Brunssum heeft zoveel in zijn mars. Toen begon het bij mij wel te kriebelen hoor. Hier moet ik echt iets mee, dacht ik. Maar ja, wat dan?’ 

Terug op de (kerst)kaart met een unieke happening

Buurman Roy Heijnens deelde die passie en samen besloten ze te beginnen met een lijstje met wat het niet moest worden. Geen kerstmarkt, die zijn er al genoeg in de buurt. Maar iets unieks, iets wat vermaak biedt en Brunssum weer terug op de kaart zet: dat was hun missie. Guido zegt: “We gingen op onderzoek uit en zette van alles op papier. Zo kreeg het totaalconcept steeds meer vorm. Met hulp van Max Blezer Design die visueel wist te maken, kwam Christmas Village Brunssum echt tot leven. Zo is hét kerst-entertainment dorp geboren.
Maar grootbrengen kun je niet alleen, daarom besloten de heren om meer mensen te verzamelen. Ze dachten meteen aan Rik Kronenberg en Kelly Heijnens, die al heel actief en betrokken zijn bij Brunssum. Het kerstvuurtje verspreidde zich gauw en zij sloten dan ook vrijwel direct aan. Het blijkt een gouden mix van verschillende kwaliteiten. 
 

Voor de Brunssumer, door de Brunssumer

Guido vervolgt: “Met z’n vieren zetten we de lijntjes uit en hebben we hetzelfde doel: iets unieks neerzetten. Én dat gaat lukken, want het totaalconcept is uniek in Nederland. Daarbij zoeken we actief de verbinding met Brunssum. Met lokale ondernemers, stichtingen, organisaties, buurtnetwerken en inwoners:  want alleen SAMEN maken we het verschil en kunnen we maatschappelijk iets betekenen. Voor en door de Brunssumer! Zo hopen we Brunssum in een positief daglicht te zetten”. 

Psssst... benieuwd wat er tijdens Christmas Village allemaal te doen is? We schreven ook hier een artikel over!

Letterlijk eigenlijk, lacht Guido, want er zijn (kerst)lampjes genoeg. Maar Guido, wat zei je nou over 17 december? Hij klapt en zegt: “Jaaaaaaaa, dan komt Brunssum tot leven en hoe! Vanaf 17u is er een spectaculaire ceremoniële opening. En ik kan je vertellen, die wil je niet missen. Sensatie ten top! Maar daarmee stopt het uiteraard niet. Nee, je kunt je het hele weekend onderdompelen in magie van kerst. Op het Lindeplein en de parkeerplaats voor het Gemeentehuis vind je alles dat in het teken staat van dat ultieme kerstgevoel. 9 podia’s met top entertainment, mobiel(e) theater /acts, mega veel lekkernijen en een heuse kerst-shopping street. Maar daar stopt het niet. Volg de rode loper en tal van kerstbomen richting het centrum voor nóg meer kerst. Schaatsen, curling, springen, in de draaimolen, een bezoekje aan het kersthuis: het kán allemaal. Met gratis chocomel en popcorn. Dus, opletten voor kippenvel en kerstkriebels als je Brunssum bezoekt. 

Wij zeggen: Magie bestaat echt. Voor én achter de schermen! 

Kom jij die sfeer ook proeven en laat je ons dan (via Facebook of Instagram) weten wat jouw magische momentje was? Nóg leuker als je dan ook jouw kiekje deelt, dan genieten we lekker mee. 

Fotografie door: Pascal Moors - Nose for photography