Wat is er te doen tijdens Koningsdag in Brunssum? Alle activiteiten voor jou op een rij

Koningsdag komt er weer aan! Ook in Ons Brunssum wordt er jaarlijks groots uitgepakt om de verjaardag van koning Willem te vieren. Zaterdag 27 april 2024 kleurt Brunssum weer oranje, rood, wit en blauw en wij hebben de feesten, activiteiten en de evenementen voor Koningsnacht en -dag in Brunssum verzameld. Trek je oranje outfitje maar alvast van zolder! Time to party in naam van de Koning!

80s Party Kingsnight in Proeflokaal Gorissen

Koningsdag start je goed in Proeflokaal Gorissen. Vrijdag 26 op 27 april ga je heerlijk dansend terug in jaren 80 in. Vanaf 21:00u draaien DJ Isaäc Gorissen en Marcel de leukste jaren 80 plaatjes, en maken ze er weer een top feestje van. De avond begint om 21:00u en de entree is gratis. Zorg jij voor een disco outfit en getoupeerd haar?

Koningsnacht en koningsdag in Grand Café Fratelli

Koningsnacht en dag kun je goed muzikaal vertoeven in Grand Café Fratelli. Vanaf 18:00u kun je Koningsnacht in volle glorie beginnen met DJ Roberto. De dag erna ben je weer welkom vanaf 11:00u en zal ook DJ Roberto zijn beste plaatjes tevoorschijn toveren!

90s Koningsnacht Party in de Brikke Oave

Marco neemt je mee naar de mooiste tijd van je leven, de goeie oude tijd met heuuuul veuuuul mooie herinneringen, verrassingen en gekkigheid! Dit wordt jouw ultieme 90’s feestje om de hoek en op niveau zoals je van Marco gewend bent! De avond begint om 20:00u… En tot hoelaat? Dat mag je zelf bepalen!

Nieuwsgierig wat er allemaal te doen is in de maand april? Check de evenementenkalender!

Meer leuks om te beleven

Koningsnacht Karaoke in Café-Zaal Schobben

In Café-Zaal Schobben kun je in de nacht van 26 op 27 april vanaf 20:00u je karaokehart ophalen! Het wordt gegarandeerd met z’n allen gezellig zingen en schreeuwen. Dua Lipa, Abba, Eminem of The Simple Minds. Jij roept het, Schobben draait het en samen zingen we het!

Oranjefeesten Langeberg

De oranjefeesten in Langeberg zijn een jaarlijks terugkerend evenement dat altijd veel enthousiasme en vreugde brengt in de wijk! De leukste activiteit tijdens het Oranjefeest in Langeberg is de Oranje optocht waar iedereen met een versierde fiets, bolderwagen, driewieler, step, rolstoel etc. aan mee kan doen en misschien een prijs voor mooiste versierde kan winnen. 
Op 27 april vindt inschrijven en verzamelen om 10:00u plaats in het speelpleintje gelegen aan de kruising Langeberg/Hazenkampstraat. 

Daarna volgt een welkomstwoord en aubade van het Wilhelmus en Limburgs volkslied. Hierna volgt de Oranje optocht naar de Burcht. De route is: Langeberglaan, Torenstraat (rechts), Reinstraat, Akerstraat oversteken naar Rembrandtstraat, Gerard Doustraat, Frans Halsstraat, Ferdinand Bolstraat, Rembrandtstraat oversteken naar van Goyenstraat, Venweg, Akerstraat oversteken naar Wieënweg (café de Burcht). Rond 11:30u arriveert de stoet bij de Burcht, Wieënweg en vindt de prijsuitreiking plaats én wordt het feest voortgezet tot ongeveer 13:00u. Het comité vraagt ook of alle inwoners van Langeberg hun huis extra oranje willen versieren!
 

EV5_2903 GBR Koningsdag 4-2023

Feestelijke activiteiten door Oranjevereniging Treebeek

Koningsdag wordt wederom feestelijk gevierd in Treebeek, Volgens jarenlange traditie wordt er gestart met een rondwandeling door Treebeek met versierde fietsen. De start hiervan is om 10:00u en verzamelen is tussen 09:30u - 10:00u op het Orionplein in Treebeek. Vervolgens is er rond 10:15u een aubade op het Engerplein. Daarna zal de rondwandeling zich vervolgen naar de tuin van Emmastaete. Daar is een feestelijk moment, samen met de oudere bewoners van de wijk. Dan keert de hele optocht terug naar de speeltuin in Treebeek waar vervolgens een feestelijke middag plaatsvindt waar medewerking is van vele verenigingen uit de wijk. Dans, eten, muziek, sport, spel en nog zoveel meer. Zin om spulletjes te verkopen? In de speeltuin is ook een kinderrommelmarkt. Vanaf 12:00u kun je je kleedje neerleggen in de speeltuin. Meer informatie over deze dag is te vinden op de Facebookpagina van de Oranjevereniging Treebeek.

IMG_6998

Oranje Braderie en kindervrijmarkt in Brunssum

Koningsdag in Brunssum is natuurlijk ook: Oranjebraderie in de Rumpenerstraat, Lindeplein en Kerkstraat! Een vast gebruik in het centrum. Ook dit jaar stallen verkopers hun nieuwe hippe mode, gadgets en elektronica en natuurlijk de lekkerste food voor je uit. Ook de meeste lokale ondernemers openen speciaal op deze feestdag hun deuren. Ook is er dit jaar weer een kindervrijmarkt op het Lindeplein. Het start om 10:00u en eindigt rond 17:00u. 

Én kun je genieten van muziek op het Lindeplein!
Meer informatie? www.oranjebraderiebrunssum.nl

EV5_3150 GBR Koningsdag 4-2023

Oranjeconcert in de Brikke Oave 

Vanaf 20 uur wordt er een Oranjeconcert gegeven in de Brikke Oave. Bewoners die in het verleden een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, zijn in het bijzonder uitgenodigd dit concert bij te wonen. De toegang tot het Oranje concert is gratis!