Markten in Brunssum: dit is waar je moet zijn

Hoewel Brunssum een kleine Limburgse stad is, heeft Brunssum wel een aantal interessante markten die zeker een bezoekje waard zijn! Wil je weten welke markten in Brunssum dat zijn? Lees het in dit artikel!

1. De weekmarkt in hartje Brunssum centrum en in Treebeek

Een van de populairste markten in Brunssum is de wekelijkse markt in de Kerkstraat van het centrum in Brunssum. Deze markt wordt elke zaterdag gehouden van 8:00u tot 14:00u en biedt veel verschillende producten, waaronder verse groenten en fruit, vis, vlees en kaas, evenals kleding, accessoires en huishoudelijke artikelen. Het aanbod verschilt per week, maar een fijne, mooie plek om te winkelen voor verse, lokale producten is de weekmarkt in Brunssum zeker. Wat ook fijn is? Rondom de markt zijn voldoende gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Geen parkeerkosten dus!

2. De jaarmarkt in Treebeek

Een andere markt die de moeite waard is om te bezoeken is de jaarmarkt in Treebeek. Al jarenlang een fenomeen, en een van de grootste in Nederland! Deze markt (of braderie) biedt een nog grotere verscheidenheid aan kraampjes en attracties. Naast de gebruikelijke producten die je op de wekelijkse markt kunt vinden, zijn er ook tal van kramen met handgemaakte ambachtelijke producten, speelgoed en souvenirs. Er zijn ook diverse eetkraampjes waar je kunt genieten van allerlei specialiteiten!

3. De Parelmarkt in Brunssum

De Parelmarkt in Winkelcentrum de Parel in Brunssum is een grote druk bezochte markt. Je kunt wel stellen dat de Parelmarkt een traditie is. Lekker struinen langs de marktkramen van handelaren uit heel het land, en langs alle winkelkraampjes van winkels in het winkelcentrum. Een leuk uitje voor de hele familie!

Pssstt… Moe van al dat shoppen? Lees dan het artikel over: De leukste plekjes: 7x lekker lunchen in Brunssum

4. Rommelmarkt in het Schutterspark in Brunssum

Vroeger kon je voor de mooiste tweedehands spullen naar de Vrije Markt in Brunssum, maar helaas is die zondagse markt al een aantal jaren gesloten. Maar niet getreurd! Er wordt namelijk in de lente- en zomermaanden een leuke rommelmarkt georganiseerd in het Schutterspark in Brunssum. Hier ontdek je tweedehands vintage, antiek, brocante, spullen voor in je huis, kleding, speelgoed en meer.

5. Oranje Braderie en kindervrijmarkt in Brunssum

Koningsdag in Brunssum is: Oranjebraderie in de Rumpenerstraat, Lindeplein en Kerkstraat! Een vast gebruik in het centrum. Elke jaar stallen verkopers hun nieuwe hippe mode, gadgets en elektronica en natuurlijk de lekkerste food voor je uit in Brunssum. Ook de meeste lokale ondernemers openen speciaal op deze feestdag hun deuren. Daarbij wordt er ook een kindervrijmarkt georganiseerd op het Lindeplein, kinderen spelen deze dag hun eiegn winkeletje!

Meer informatie? www.oranjebraderiebrunssum.nl

Kortom, Brunssum heeft een aantal geweldige markten die het ontdekken waard zijn. Of je nu op zoek bent naar verse eieren en kaas, handgemaakte ambachtelijke producten of een vintage eetkamerstoel, er is voor ieder wat wils op de markten van Brunssum. Dus waar wacht je nog op? Ga eropuit en ontdek deze markten zelf!