Samen de schouders eronder: Brunssumse ondernemers organiseren Kerstcentrum Brunssum

Brunssum zonder kerstevent? Dat bestaat niet, dachten de Brunssumse ondernemers in het centrum. Zij sloegen de handen ineen en hebben in een mum van tijd Kerstcentrum Brunssum opgezet.

Vrijwilligers, bewoners, verenigingen, veteranen, stichtingen, bedrijven… overal zijn lijntjes uitgezet om het centrum te laten bruisen. Iedereen heeft op zijn manier een steentje bijgedragen om iets moois neer te zetten. Binnenkort kun je het allemaal met eigen ogen komen bekijken!

Samen de schouders eronder

Giovanna (La Storia), Nicole & Wiel (Shine), Romie (Op en top), Bart (De Parel), Roger (DA Drogist), Thomas (Watervoort Optiek), Gülsen (Wanga Fashion), Niels & Lars (van Sloun), Carlijn (Rousseau) en Niek en Patrick van de Gemeente Brunssum gingen er voor. Samen met Elise, eigenaar van toonaangevend Brunssums bedrijf Party4Kidz, werd er een daverende programmering bedacht volledig in de kerstsfeer, van jong en oud en voor ieder wat wils. Animatie, attracties en een heleboel lichtjes zijn de basis om Brunssum tijdens deze feestweekenden te laten shinen. Waarom zij dit belangrijk vinden en wat er allemaal gaat gebeuren tijdens deze weekenden lees je hieronder.

Kerstcentrum-ondernemers-2023-6 Roger_DA Romy_Opentop

Ontmoetingsplek voor jong en oud

De achterliggende gedachte van Kerstcentrum Brunssum? Dat bewoners zich thuis voelen in hun eigen centrum. Een ontmoetingsplek die dient als centrale huiskamer van de gemeenschap. Waar we met z’n allen trots op mogen zijn! Dit alles kon natuurlijk niet zonder een sterke lokale verbinding en samenwerking. Van bewoner tot gemeente en van winkel tot horeca. Iedereen doet mee.

Spectaculaire kick-off

Op vrijdag 15 december is de spectaculaire kick-off van Kerstcentrum Brunssum. Denk aan muziek, vuurwerk, een live DJ, fonkelende lampjes en verklede kerstmannen. Tijdens dit “Turn on the Lights” event zal het plein in het centrum bruisen van gezelligheid.

De Glühwein en chocomelk vloeien rijkelijk, en je kunt meedoen met de Santa Run. Als deelnemer krijg je een gratis lotnummer. Ook kun je ter plekke extra lootjes kopen. Ho, ho, ho… de zak vol cadeaus is midden op het plein van de kerstman's arrenslee afgevallen. Wie weet win jij deze zak vol met waardebonnen ter waarde van 500 euro, die te besteden zijn bij de deelnemende Brunssumse ondernemers.

Animaties en activiteiten

Er staat je van alles te wachten als je een bezoek brengt aan dit kerstspektakel. Loop mee met de betoverende kerstparadestoet richting het Openlucht Theater of bezoek het Santahouse om de kerstman en zijn elfjes te ontmoeten. Maar er zijn ook tal van winterse attracties, foodtrucks, diverse acts, livemuziek die je in de juiste kerststemming brengt… en nog veel meer. Het wordt een knalfeest voor jong en oud!

Meer weten? In dit artikel vind je alles over het programma.

Poster_kerstcentrum_brunssum

 

Mis het niet!

Iedereen is welkom bij Kerstcentrum Brunssum. Trommel je vrienden of familie op en trek je mooiste kerstoutfit aan. Wil je meedoen met de Santa Run? Schrijf je op tijd in (link) en maak kans op de megajackpot! De opbrengsten gaan naar twee goede doelen: Stichting Nienoo en Het Vergeten Kind. Door er te zijn en mee te doen, steun je niet alleen de kerstgedachte maar ook kinderen die dat extra beetje magie kunnen gebruiken. Laten we er samen een onvergetelijke kerst van maken!

Alle info op een rij

15, 16, 17, 22, 23 en 24 december. Het programma vind je hier. Volg Kerstcentrum Brunssum voor het laatste nieuws!