De magie van kerst beleef je in Brunssum. En dit is waarom!

“It’s the Most Wonderful Time of the Year”. Wie kent het liedje niet? Wat ons betreft passen we de tekst aan naar: “Brunssum is the Most Wonderful Place of the Year”. Want met een giga groot & gratis kerstevent staat hier alles in het teken van hét ultieme kerstgevoel. Blok je agenda maar vast op 16, 17 en 18 december om de magie zelf te proeven! Wedden dat ie smaakt (naar meer)?

For English click here

Brunssumse magie met kerst voor het hele gezin

Kerst heeft iets magisch. Mensen komen samen, lichtjes fonkelen, er is gezelligheid en samenhorigheid. In December beleef je een extra portie kerstmagie in het centrum van Brunssum. Vanaf 16 december prijkt daar namelijk Christmas Village Brunssum neer. Een uniek en gratis kerstevent van jewelste! Wat daar allemaal te beleven valt, lees je hier. Maak je maar op voor veel kerstplezier:

Christmas Village Brunssum_Gemeente Brunssum_500x500_Overig_028 dingen van Christmas Village Brunssum die je gezien moet hebben

Hét Kerst-entertainmentdorp heeft met haar 3000 m2 voor iedereen wat wils. Op het Lindeplein en op de parkeerplaats voor het Gemeentehuis staat namelijk alles in het teken om jou dat ultieme kerstgevoel te bezorgen. We lichten er 8 dingen uit die je zeker niet wilt missen.

1. Top entertainment voor jong en oud

Kerst moet je beleven, moet je voelen. Dat doe je door het te ervaren. Op 9 podia kun je genieten van kerstentertainment voor jong en oud. Muziek, zang, vuurwerk, theater, show. Met bekende namen als Beppie Kraft of Noizz en zoveel meer. Bekijk het volledige programma hier. 

2. Sensationele openingsceremonie

Op 17 december vanaf 17u komt Brunssum letterlijk tot leven! De Hoofdingang voor het Gemeentehuis aan het Lindeplein is dan the place to be. Met een ceremoniële opening door Burgemeester van der Rijt en een spectaculaire openingsshow komt het kerst-entertainmentdorp tot leven. Zet je schrap om over geblazen te worden.

3. Kinderwensen in vervulling laten gaan

Op 17 en 18 december kunnen alle kinderen een wens komen schrijven voor een ander kindje of voor zichzelf. Uiteindelijk zullen er een aantal wensen worden geselecteerd die echt in vervulling gaan. Hoe bijzonder is dat! Bekendmaking hiervan is de 18e om 17.30 uur. Weet jij al wie een nominatie verdient?

4. Feestdagen inluiden met Brunssum Borrelt

De geslaagde zomereditie van Brunssum Borrelt gemist? Geen nood, want dit bruisende event heeft een eigen kersteditie op vrijdag 16 december. Hallo, Brubo X-mas Edition. Yeah! Een avondje verbinden en borrelen oftewel ho, ho, ho: let’s go. Toch?! De Brubo organisatie trapt het kerstevent af vanuit Adviesbureau De Ruijter Christmas Main Square, waar de borrel los gaat.

Pssst.. Benieuwd naar de magie áchter Christmas Village? Wij vroegen de initiatiefnemers het hemd van het lijf en ontdekten dat er zowel voor als achter de schermen heel wat magie heerst!

5. Meet and greet met de kerstman (of Anna & Elsa!)

Nog meer leuks voor de kleintjes. Een echte kerstman waar jij mee op de foto mag. Alleen de setting al is het kijken waard. En pssst… heb jij thuis een Frozen-fan zitten? Kom dan 17 & 18 december en ga op de foto met Anna, Elsa en Olaf. 

6. Lekkernijen tot over je oren

Kerst betekent ook lekker eten en drinken. Een ware Foodtruck-street staat paraat om jouw smaakpapillen te laten werken. Geniet met goed gezelschap! Nieuw dit jaar is de winterbrunch. Dat is niet alleen smullen van de lekkerste dingen maar ook voor omlijstend entertainment is gezorgd. Een beleving an sich! Nu met spaaractie voor korting 

Christmas Village Brunssum_Gemeente Brunssum_500x500_Overig_01

7. Kerst Shopping-street

Gezellig slenteren en shoppen in de sfeervolle Kerst Shopping-Street. Wie weet scoor jij daar wel jouw unieke kerstcadeau. Sowieso kun je in het centrum van Brunssum naar hartenlust shoppen. Met in December leuke acties en gezellige aankleding. 

8. Volg de rode loper naar het centrum

Vanaf het Lindeplein loopt een meterslange rode loper richting én door het sfeervol verlichte en met kerstbomen versierde centrum. Nóg meer kerst, kerst en kerst. Een rondje schaatsen, op de nostalgische draaimolen, een bezoekje aan Multiplay WinterKasteel of het kersthuis: het is nog maar een kleine greep uit een-en-al gezelligheid. Met als kers op de taart: gratis chocomel en popcorn voor iedereen. Yums!

Kortom; de magie van kerst beleef je in Brunssum. Echt! Jij komt toch zeker ook? Deel je jouw magische (foto)momentje met ons via Facebook of Instagram? Dan genieten we lekker mee.