Brunssum in de steigers: Zó ziet ons jonge, internationale en groene centrum er straks uit!

Brunssum centrum wordt de trekpleister van de Parelstad! Volop groen, gezelligheid en bravoure gaan zorgen voor een aantrekkingskracht van jewelste. Dát is wat de Gemeente Brunssum in petto heeft met de verjongende, internationale en groene plannen voor het nieuwe centrum. Wij werden instant enthousiast en nemen je mee in de belangrijkste pijlers. En oh ja, je mag ook alvast voorproeven aan hoe het er ongeveer uit gaat zien. Dat wordt smullen!

We want … more! 3 x Brunssums Bests

De visie voor het nieuwe centrum is kraakhelder en komt in een notendop neer op:

Hoe oud je ook bent, welke nationaliteit je ook hebt, Brunssum centrum is de plek waar je:

  • … goed, gezond en groen kunt werken & wonen,
  • ... anderen kunt ontmoeten en samen gezellig kunt genieten, 
  • … heen gaat als je iets (leuks) wilt ondernemen of nodig hebt.
  • ... veelzijdig wordt verrast.

 

Dat betekent iets voor het centrum zelf én de aanloopstraten ernaar toe. Kwaliteit staat hierbij voorop, want ook toekomstige generaties moeten maximaal profiteren van dit aantrekkelijke centrumgebied. 

Victoriaplein_trap_1_inspiratie Inspo_bloemenstal

Bovenstaand beeldmateriaal is inspiratie, niet de daadwerkelijke invulling.

We want … Meer Wonen 

Meer wonen betekent letterlijk dat je wat denkt: meer plekjes in of dichtbij het centrum die jij jouw thuis kán noemen. Maar ook meer verschil in aanbod. Voor jong en oud. Van huur tot koop. Van nieuwbouw tot bestaande bouw. In die laatste groep ziet men bijvoorbeeld toffe opties qua het transformeren van (achterkanten van) winkelpanden in de aanloopgebieden tot hippe stadwoningen en lofts. Hoe dat allemaal dan uit zal zien, vraag je? Deze inspiratiebeelden geven een prima eerste indruk. Like!

We want ... Meer Diensten

Naar het nieuwe centrum van Brunssum kom je als je iets (leuks) nodig hebt. Die nieuwe outfit én het unieke cadeautje voor dat verjaardagsfeestje regel je in één bezoekje. En ow, die broek laat je meteen even wat korter maken terwijl je een terrasje pakt. Of het ophalen van de medicatie en het terugbrengen van de geleende boeken, combineer je met een lekkere lunch terwijl dochterlief in het gamecenter neerploft. Kortom: meer diensten die ook nog eens lekker dicht bij elkaar liggen. Win, win!  

Victoriapark schets juli 2023 Inspiratiebeeld_geveltuin Inspiratiebeeld_heidetuin

Bovenstaand beeldmateriaal is inspiratie, niet de daadwerkelijke invulling.

We want … Meer ‘in de mix’ 

Meer diensten betekent niet alleen maar meer nieuw aanbod, maar een goede mix van verse toetreders en bestaande toppers. Er is aandacht voor allebei, want alleen samen maken ze het aanbod veelzijdig verrassend. Dus wees gerust, je favoriete zaakje blijft vast hier. Winkels, ateliers, ambachten en meer: voor iedereen is een mooi plekje beschikbaar. Met een frisse nieuwe look én in een handige setting waardoor jij je zaakjes makkelijk combineert. Ow yes! 

Pssst… (nieuwe) ondernemers opgelet! Wist je dat ondernemers in de Gemeente Brunssum meer dan welkom zijn (om te blijven) en dat de Gemeente hen daarom 5 regelingen biedt die dat financieel aantrekkelijk maken? 
 

We want ... Meer Ontmoeten

Elkaar gezellig kunnen ontmoeten, dat doen wij Brunssumers het liefst. Een terrasje pikken, genieten in het Openluchttheater, borrelen in ‘t café of swingen tijdens de Parade: er valt een hoop te beleven in het bruisende centrum van Brunssum. De nieuwe plannen zorgen voor nog meer mogelijkheden en plekjes om elkaar te zien. Zo zullen er twee plekken komen die nieuwe kansen bieden voor evenementen, groot of klein. Dat zijn het toekomstige Victoriapark en de openbare ruimte voor supermarkt Linders. Jeu de boules, een foodtruckfestival of een spetterende show van de Harmonie Orkest Brunssum: alles is mogelijk! En er is extra oog voor groen. Een groene strip, miniparkjes vol kunst, speelplekken, groene zitfuncties: groen ontmoeten doe je hier. Klinkt groen, uhh goed, toch?!

We want.. you in Brunssum centrum!

Zie jij kansen voor jouw idee, dienst, product of onderneming? Laat het ons weten via onsnieuwecentrum@brunssum.nl. We zoeken bijvoorbeeld nog naar ideeën voor een nieuwe bestemming van het prachtige oude Raadhuis. Denk jij mee? 

Kerkstraat_before Kerkstraat After

Bovenstaand beeldmateriaal is inspiratie, niet de daadwerkelijke invulling.