Brunssum kleurt rood, geel en groen en dít is waar je moet zijn deze carnaval!

Broenssem oftewel het Parelrieëk kleurt de komende tijd weer prachtig ‘roed, geel en greun’! Brunssum is blij dat het weer mag en is dan ook he-le-maal klaar om er een onvergetelijke Vasteloavend van te maken. Hier moet je zijn, of je nu groot bent of klein! Wat er allemaal te beleven is, zetten we voor jou in de polonaise. Dus pakje aan en sluit je aan?

Carnaval in Brunssum: op deze plekjes gaat het los

Carnaval in Brunssum is gezelligheid ten top. Van optochten, een heuse carnavalsradio, optredens van bekende carnavalsartiesten tot boerebroelof. Hier komen enkele hotspots in de polonaise.

Carnavalsdonderdag 16-2: Vrouwluuijtrek 

Vanaf de Brikke Oave trekken de vrouwluuij er vanaf 9u op uit om de carnaval in te luiden! Samen met Big Benny, Danny Pouwels, D’r Dustin, DJ Onno, de Knöppele en nog veel meer artiesten belooft het een geweldige dag te worden. Tot 16u is er een kaartje nodig (helaas uitverkocht op dit moment), maar daarna is het eindfeest in de Brikke Oave voor ieder toegankelijk. 

Carnavalsvrijdag 17-2: Sleuteloverdracht

Op vrijdag 17-2 is vanaf 18u de sleuteloverdracht aan Stadsprins Frank 1e & Stadsprinses Nicole 1e Stadsjeugdprins Kenji 1e. Ook hier aan muzikale begeleiding geen gebrek. Van winnares Ivana van ’t Broenssems Leedje, tot Henk & Ton en de Shakin’ DJ’s: het kan niet meer stuk. 

Pssssst: Kun je niet wachten? Met de carnavalsradio kom je al direct in de carnavalssferen. Luister hier direct. 

Carnavalszaterdag 18-2: De kinderoptocht

Van 14:33 tot 16:30u trekt er een bonte stoet van verklede kinderen door de straten van Brunssum. Zo leuk om te kijken en goed in de sfeer te komen! Dat laatste is bijna niet te voorkomen, want DJ Isaäc zorgt er wel voor dat de voetjes van de vloer gaan. Hij draait vanaf het balkon bij proeflokaal Gorissen. 

En zoals Brunssums eigen Stadsprinsespaar al zegt: Vergeit neet te lache, danse, zinge en te leëve, zurg dat mit Vasteloavend jekere daag wurd geplük. Zoe maake vier van al die sjoen momente, same nuui Vasteloavesgeluk. 

Carnavalszondag 19-2: Brikke Oave/ Koning Carnaval Treffen 

Op carnavalszondag wordt het Lindeplein in Brunssum vanaf 14u omgetoverd tot een knotsgezellig carnavalsfeest. En niet zomaar eentje, de nodige bekende carnavalsartiesten beklimmen het podium om te zorgen dat die ‘hennekes de loch in goan’. John Tana, Wir sind Spitze en La Bamba: ze zijn er allemaal bij. Jij toch ook? 

Carnavalsmaandag 20-2: De grote optocht en Vasteloavend Party

De grote optocht van Brunssum doet ieder jaar vele mensen versteld staan. De Brunssumers pakken massaal uit op deze ‘Rosenmonntag’ en dat merk je. Je komt ogen te kort! Niet alleen door de vele deelnemers, maar ook de kwaliteit van de groepen zijn hoog. Het startsein luidt om 13:45u en dik 2 uur lang trekt er een bonte stoet door de stad. Onder de muzikale aankleding van verschillende fanfares, harmonieën en sjpaskapelkes. Genieten met de zachte G! Op Het Lindeplein zal live vanaf het balkon bij proeflokaal Gorissen zal DJ Isaäc vanaf 14u tot 01u zorgen dat we die schtiemung blijven vasthouden. 

Carnavalsdinsdag 21-2: 't Letste rundje en BoereBroelof

Vanaf 14:11 tot 18u maken we ons op voor het laatste rondje bij Plein de ouwe mert. En geloof ons, dat gaat knallen. Duo Sunshine, Moerepetazie, Jeroen & Onno zijn erbij én nog meer artiesten die nog één keer zeggen: alaaf, alaaf, alaaf!
Daarna kun je vanaf 19u aansluiten voor dé carnavalsafsluiter van het jaar: de BoereBroelof in Cafézaal Fons Schobben. Wie wordt het 66e Boerebroedspaar van CV de Klotskop? Deze parel uit het Parelrieëk wil je niet missen. 
 

Nieuwsgierig wat er nog meer te beleven is? Check onze evenementenkalender!